06-03-05

Kwistedadde wint kwis in Waregem, Goldstar opnieuw derde

Goldstar trad in het verre Waregem aan zonder Davy, maar met Tom en Dominique en gastspelers Kim Wuyts en Marc Vanhout. Geen Paling, FC De Vrede of andere Gooners aanwezig, maar wel te duchten tegenstanders uit het circuit als het lokale Kwistedadde en de Underdogs.
 
In een erg dynamische kwis met redelijk wat tafelronde-geweld maakte Goldstar een bliksemstart en nam meteen resoluut de leiding. Dit leek echter verstoord te worden door de speciale ronde, waar Goldstar vier fouten maakte en ook naaste achtervolger Kwistedadde wat steekjes liet vallen. Hier zou het Westvlaamse Eddie Snelders (naar verluid een te duchten tegenstander uit vooral het Westvlaamse algemene en sportkwiscircuit) van hebben geprofiteerd, ware het niet dat de ronde werd geseponeerd, door een administratieve vergissing. Sommige antwoordbladen, bleken op de achterzijde de juiste antwoorden te bevatten. Hierdoor ging Goldstar de pauze in met een voorsprong van 3,5 punt op Kwistedadde en vier punten op Eddie Snelders.
 
Na de pauze wistten zowel Kwistedadde als Eddie Snelders de kloof te dichten op Goldstar, waardoor we een razendspannende tussenstand kregen voor de superronde. Kwistedadde en Goldstar deelden de leiding met 150,5 punten, gevolgd door Eddie Snelders op 1,5 puntje. Goldstar trok echter alsnog aan het kortste eindje in deze superronde met 31/39 ten opzichte van 34/39 bij Kwistedadde en maar liefst 35/39 bij Eddie Snelders, waardoor Kwistedadde de overwinning in deze over het algemeen erg gevarieerde en kwalitatief sterke kwis wist binnen te halen.
 
De top 5: 1) Kwistedadde 206,5; 2) Eddie Snelders 206; 3) Goldstar 203,5; 4) Underdogs 198; 5) Olifant Ieper 179

13:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.