26-03-05

Goldstar tweede na Nijlen United in Arendonk

Goldstar bestaande uit Davy Vanwetswinkel, Tom Smolders, Dominique Goven en gelegenheidsspeler Vic Janssens heeft op de eerste voetbalkwis van de A-reserven van Arendonk een tweede plaats behaald na Nijlen United.
 
Over het algemeen waren er weinig quizploegen uit het vaste circuit aanwezig op de Arendonkse quiz, met naast Nijlen United en Goldstar enkel de subtoppers 'de Prutsers' en 'Sambaboys' met Luc van Loock (ZVC Turnhout). De kwis was dan ook opgesteld voor de gelegenheidskwissers in de 23 ploegen tellende feestzaal.
 
Aan de pauze leek het een nek aan nek race te worden tussen Goldstar en Nijlen United, die de dans leidden met 66 punten op 70, op de voet gevolgd door de Sambaboys 1 en de Prutsers met 64 punten. In de puzzelronde met maar liefst zeven anagrammen, wist Nijlen twee punten uit te lopen op Goldstar, dat maar liefst drie anagrammen miste. De superronde met maar 4 vragen bleek van een niet voldoende niveau om Nijlen United alsnog het vuur aan de schenen te leggen. Zowel Goldstar als Nijlen United scoorden in deze superronde het maximum van de punten. Verdiende zege dus voor Nijlen United.
 
De top 5: 1) Nijlen United 145/150; 2) Goldstar 142; 3) Sambaboys 1 130; 4) de Prutsers 128; 5) Sambaboys 2 123
 
Opmerkelijke feiten in deze kwis waren enerzijds de foto van een lokale vedette, ex-Lierse en Berchem uit de streek, geboren op 1/10/1958 en door Berchem weggehaald bij SK Olen. Het bleek hier om Roger Leirs (zie foto) te gaan, die werd herkend door onze gelegenheidsploegmaat Vic Janssens, en anderzijds de versprekingen van presentator Jan: uit zijn oeuvre geciteerd: "het Italiaanse AC Miljaan", "de Belg Didier Deene", "Tottingham won de terugwatch" en zijn sterkste "de tot Belg geneutraliseerde Nzolo Lembi". Aangename lapsussen, wat niet kon worden gezegd van zijn ellenlang betoog over de geschiedenis van het voetbal (van de indianen tot de eskimo's) tussen de verschillende rondes, noch van zijn moppen uit de oude doos tussen de vragen door. Al bij al een kwis die voor de echte voetbalkwisser iets te weinig niveau had.

02:35 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.