27-03-05

FC De Vrede duldt geen tegenstand te Malle

Zaterdag 26 maart heeft FC De Vrede op overtuigende wijze de voetbalquiz van zaalvoetbalvereniging Malle op zijn naam geschreven. Het ging om een vrij gevarieerde quiz met een gezonde mix van vragen van vroeger en nu. Het voor traditionele voetbalquizen ongewoon aantal deelnemers per ploeg, met name 6, bleek geen overbodige luxe te zijn, daar er gedurende elke normale vragenronde, ook een tafelronde diende te worden afgelegd.
 
Ondanks de tegenstand van een avondje Rode Duivels, kwamen toch nog een kleine dertig ploegen afgezakt naar het Westmallese cultureel centrum, waaronder naast de latere winnaars FC De Vrede (aangevuld met enkele leden van ZVC Turnhout) ook nog Great Old Freethiel, de Prutsers en Kwistedadde versterkt (??) met Dominique Goven van Goldstar. Paling en 't Kleske stuurden, ondanks dat ze op het inschrijvingsblad stonden, hun kat - die trouwens in de ronde "voetbaldieren" nog goed van pas was gekomen.
 
De Prutsers starten erg sterk met 40/40 en namen meteen een kleine voorsprong op FC De Vrede en een wat ruimere voorsprong op Great Old Freethiel en Kwistedadde (35/40), wel benadeeld t.o.v. de lokale ploegen bij de vijf vragen over Antwerps provinciaal voetbal (1/5). Na de pauze moesten dan De Prutsers de rol lossen, waardoor FC De Vrede onder andere door een 25/25 in de raketronde en een sterke superronde met ruime voorsprong en dik verdiend de zege binnenhaalde. Kwistedadde wist zich nog te verzekeren van een tweede plaats, terwijl de Prutsers in de superronde nog flink werden teruggeslagen en zelfs net buiten de top 3 vielen.
 
Top 8: 1) De Vrede 237/250; 2) Kwistedadde 228/250; 3) Great Old Freethiel; 4) de Prutsers; 5) de Amethisten; 6) Barca; 7) de Leeuwen; 8) FC Charlies
 
Geen natura prijzen in de prijzenpot, daar de organisatoren er voor kozen om maar liefst 85 tombolaprijzen te verloten onder alle tombola-deelnemers en enkel een geldprijs (ter waarde van 50 Euro) te schenken aan a) de winnaars FC De Vrede en b) de eerste ploeg van Malle, FC Charlies.  

01:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.