27-03-05

FC De Vrede duldt geen tegenstand te Malle

Zaterdag 26 maart heeft FC De Vrede op overtuigende wijze de voetbalquiz van zaalvoetbalvereniging Malle op zijn naam geschreven. Het ging om een vrij gevarieerde quiz met een gezonde mix van vragen van vroeger en nu. Het voor traditionele voetbalquizen ongewoon aantal deelnemers per ploeg, met name 6, bleek geen overbodige luxe te zijn, daar er gedurende elke normale vragenronde, ook een tafelronde diende te worden afgelegd.
 
Ondanks de tegenstand van een avondje Rode Duivels, kwamen toch nog een kleine dertig ploegen afgezakt naar het Westmallese cultureel centrum, waaronder naast de latere winnaars FC De Vrede (aangevuld met enkele leden van ZVC Turnhout) ook nog Great Old Freethiel, de Prutsers en Kwistedadde versterkt (??) met Dominique Goven van Goldstar. Paling en 't Kleske stuurden, ondanks dat ze op het inschrijvingsblad stonden, hun kat - die trouwens in de ronde "voetbaldieren" nog goed van pas was gekomen.
 
De Prutsers starten erg sterk met 40/40 en namen meteen een kleine voorsprong op FC De Vrede en een wat ruimere voorsprong op Great Old Freethiel en Kwistedadde (35/40), wel benadeeld t.o.v. de lokale ploegen bij de vijf vragen over Antwerps provinciaal voetbal (1/5). Na de pauze moesten dan De Prutsers de rol lossen, waardoor FC De Vrede onder andere door een 25/25 in de raketronde en een sterke superronde met ruime voorsprong en dik verdiend de zege binnenhaalde. Kwistedadde wist zich nog te verzekeren van een tweede plaats, terwijl de Prutsers in de superronde nog flink werden teruggeslagen en zelfs net buiten de top 3 vielen.
 
Top 8: 1) De Vrede 237/250; 2) Kwistedadde 228/250; 3) Great Old Freethiel; 4) de Prutsers; 5) de Amethisten; 6) Barca; 7) de Leeuwen; 8) FC Charlies
 
Geen natura prijzen in de prijzenpot, daar de organisatoren er voor kozen om maar liefst 85 tombolaprijzen te verloten onder alle tombola-deelnemers en enkel een geldprijs (ter waarde van 50 Euro) te schenken aan a) de winnaars FC De Vrede en b) de eerste ploeg van Malle, FC Charlies.  

01:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-05

Goldstar tweede na Nijlen United in Arendonk

Goldstar bestaande uit Davy Vanwetswinkel, Tom Smolders, Dominique Goven en gelegenheidsspeler Vic Janssens heeft op de eerste voetbalkwis van de A-reserven van Arendonk een tweede plaats behaald na Nijlen United.
 
Over het algemeen waren er weinig quizploegen uit het vaste circuit aanwezig op de Arendonkse quiz, met naast Nijlen United en Goldstar enkel de subtoppers 'de Prutsers' en 'Sambaboys' met Luc van Loock (ZVC Turnhout). De kwis was dan ook opgesteld voor de gelegenheidskwissers in de 23 ploegen tellende feestzaal.
 
Aan de pauze leek het een nek aan nek race te worden tussen Goldstar en Nijlen United, die de dans leidden met 66 punten op 70, op de voet gevolgd door de Sambaboys 1 en de Prutsers met 64 punten. In de puzzelronde met maar liefst zeven anagrammen, wist Nijlen twee punten uit te lopen op Goldstar, dat maar liefst drie anagrammen miste. De superronde met maar 4 vragen bleek van een niet voldoende niveau om Nijlen United alsnog het vuur aan de schenen te leggen. Zowel Goldstar als Nijlen United scoorden in deze superronde het maximum van de punten. Verdiende zege dus voor Nijlen United.
 
De top 5: 1) Nijlen United 145/150; 2) Goldstar 142; 3) Sambaboys 1 130; 4) de Prutsers 128; 5) Sambaboys 2 123
 
Opmerkelijke feiten in deze kwis waren enerzijds de foto van een lokale vedette, ex-Lierse en Berchem uit de streek, geboren op 1/10/1958 en door Berchem weggehaald bij SK Olen. Het bleek hier om Roger Leirs (zie foto) te gaan, die werd herkend door onze gelegenheidsploegmaat Vic Janssens, en anderzijds de versprekingen van presentator Jan: uit zijn oeuvre geciteerd: "het Italiaanse AC Miljaan", "de Belg Didier Deene", "Tottingham won de terugwatch" en zijn sterkste "de tot Belg geneutraliseerde Nzolo Lembi". Aangename lapsussen, wat niet kon worden gezegd van zijn ellenlang betoog over de geschiedenis van het voetbal (van de indianen tot de eskimo's) tussen de verschillende rondes, noch van zijn moppen uit de oude doos tussen de vragen door. Al bij al een kwis die voor de echte voetbalkwisser iets te weinig niveau had.

02:35 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-05

Goldstar wint voetbalkwis van FC Bouwel

Vrijdagavond 18 maart heeft Goldstar voor de zesde keer dit seizoen een voetbalkwis op zijn naam geschreven. Na reeds vorig jaar laureaat te zijn geweest in de gevarieerde voetbalkwis van FC Bouwel, trok Goldstar ook dit jaar weer aan het langste eind.

Goldstar nam een sterke start en wist na de eerste vier rondes (49/50) reeds een voorsprong van 3 punten uit te bouwen op naaste achtervolger Nijlen United, kort op de hielen gezeten door Paling (die het vrijdag met z'n tweeën moesten doen), 't Kleske, de youngsters van de Posthoorn en FC De Vrede. De - overigens niet gemakkelijke - fotoronde (inclusief emblemen), die over 40 punten ging, kon de klassering wel eens door mekaar gooien en zo gebeurde. Goldstar diende zijn leidersplaats af te staan aan het erg sterke Nijlen United (ook al maar met z'n drieën), die een fabuleuze 39/40 neerzette ten opzichte van Goldstar's 35/40. Hierdoor leidde Nijlen United met 1 punt op Goldstar bij de pauze. Meteen was de kloof geslagen en de strijd voor de overwinning zou worden gestreden tussen Goldstar en Nijlen United. De andere ploegen uit het circuit leken verslagen met FC De Vrede op 7 punten, 't Kleske op acht, De Posthoorn op tien, Kwistedadde op veertien, ZVC Turnhout op zestien en Paling op 22 punten.
 
In reeks 6 (Europacups) kon Goldstar dan één puntje goedmaken op Nijlen United en stond de stand weer in evenwicht, de volgende twee rondes waren een maat voor niets daar Goldstar en Nijlen United hierin 44/50 totaliseerden en dus zij-aan-zij de superronde ingingen. De superronde bleek dus allesbeslissend en hierin totaliseerde Goldstar 27/30, waar Nijlen United zich moest tevreden stellen met 25/30. FC De Vrede wist nog net de derde plaats veilig te stellen. Opmerkelijk ook nog de inhaalrace van Paling in de superronde, die door een 27/30 nog enkele plaatsen in de rangschikking wistten te winnen.
 
De Top 10: 1) Goldstar 164/180; 2) Nijlen United 162; 3) FC De Vrede 150; 4) De Posthoorn 149; 5) Kwistedadde 148; 6) 't Kleske 145; 7) Paling 139; 8) ZVC Turnhout 138; 9) Hagar de Verschrikkelijke 127; 10) FC B 125
 
Opmerkelijk verder was dat Goldstar ook nog eens erg gelukkig was in de tombola, waar Davy met een prachtige nieuwe wagen naar huis mocht rijden (zie foto). Trouwens ook Tom won een waardebon voor twee personen in de plaatselijke sauna (hiervan was bij het ter perse gaan echter nog geen foto ter beschikking).

11:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-05

Kwistedadde wint kwis in Waregem, Goldstar opnieuw derde

Goldstar trad in het verre Waregem aan zonder Davy, maar met Tom en Dominique en gastspelers Kim Wuyts en Marc Vanhout. Geen Paling, FC De Vrede of andere Gooners aanwezig, maar wel te duchten tegenstanders uit het circuit als het lokale Kwistedadde en de Underdogs.
 
In een erg dynamische kwis met redelijk wat tafelronde-geweld maakte Goldstar een bliksemstart en nam meteen resoluut de leiding. Dit leek echter verstoord te worden door de speciale ronde, waar Goldstar vier fouten maakte en ook naaste achtervolger Kwistedadde wat steekjes liet vallen. Hier zou het Westvlaamse Eddie Snelders (naar verluid een te duchten tegenstander uit vooral het Westvlaamse algemene en sportkwiscircuit) van hebben geprofiteerd, ware het niet dat de ronde werd geseponeerd, door een administratieve vergissing. Sommige antwoordbladen, bleken op de achterzijde de juiste antwoorden te bevatten. Hierdoor ging Goldstar de pauze in met een voorsprong van 3,5 punt op Kwistedadde en vier punten op Eddie Snelders.
 
Na de pauze wistten zowel Kwistedadde als Eddie Snelders de kloof te dichten op Goldstar, waardoor we een razendspannende tussenstand kregen voor de superronde. Kwistedadde en Goldstar deelden de leiding met 150,5 punten, gevolgd door Eddie Snelders op 1,5 puntje. Goldstar trok echter alsnog aan het kortste eindje in deze superronde met 31/39 ten opzichte van 34/39 bij Kwistedadde en maar liefst 35/39 bij Eddie Snelders, waardoor Kwistedadde de overwinning in deze over het algemeen erg gevarieerde en kwalitatief sterke kwis wist binnen te halen.
 
De top 5: 1) Kwistedadde 206,5; 2) Eddie Snelders 206; 3) Goldstar 203,5; 4) Underdogs 198; 5) Olifant Ieper 179

13:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-05

Paling wint kwis in Immer-Voort, Goldstar derde

De kwis van de Westerlose scheidsrechters ingericht in de voetbalkantine van Immer-Voort en opgesteld door Jos van Gelder en Toon Valgaeren, kon slechts op een karig gezaaid deelnemersveld rekenen. Slechts 18 ploegen vonden in barre weersomstandigheden de weg naar Voortkapel. Een gebrek aan kwantiteit, maar zeker niet aan kwaliteit, want vrijwel alle toppers uit het circuit waren aanwezig.
 
Na twee rondes leek het een nek-aan-nek race te worden tussen Paling en Goldstar op korte afstand gevolgd door FC De Vrede, dat in de derde ronde zijn sterke reputatie in de fotoronde wist waar te maken en twee punten voorsprong wist te nemen op zijn twee naaste concurrenten. Bij de pauze had FC De Vrede deze voorsprong uitgediept tot vier punten en ging rusten met 81 punten, vier meer dan Paling en Goldstar, zes meer dan de Gooners en negen punten voorsprong op Barca en Mercator.
 
Goldstar kwam na de pauze slecht uit de startblokken (10/15 en 26/30), waar Paling zijn remonte op FC De Vrede inzette (12/15 en 28/30). Dit betekende als tussenstand voor de laatste ronde - de kwis bevatte geen superronde dit keer - dat Paling leidde met 132 punten, gevolgd door FC De Vrede met 131 en Goldstar met 128 punten. Vervolgens leek FC De Vrede het dan te gaan halen door 18 punten te totaliseren in de laatste ronde ten opzichte van 16 punten bij Paling (15 voor Goldstar). Consternatie alom toen FC De Vrede zelf bij de jury meldde één punt te veel toegekend te hebben gekregen, waardoor een schiftingsvraag de kwis zou moeten beslechten.
 
Het geven van de 22 namen op het scheidsrechtersblad bij aanvang van de Champions League finale tussen Valencia en Bayern Munchen in 2001 was het onderwerp van de schiftingsvraag. FC De Vrede kon 16 namen op 22 op papier zetten, waar Paling met 17 namen net een tikkeltje beter deed. Paling was de verdiende winnaar, hoewel de morele zege en een welverdiend applaus naar FC De Vrede ging voor het eerlijk terug inleveren van een onterecht toegekend puntje. Goldstar kwam vooral na de pauze een trapje tekort om mee te dingen naar de zege.
 
Volledige uitslag: 1) Paling 148; 2) FC De Vrede 148; 3) Goldstar 143; 4) Gooners 138; 5) Mercator 130; 6) Barca 130; 7) De Prutsers 126; 8) Kleske 124; 9) Posthoorn 121; 10) Tournee Generale 121; 11) FC Bouwel 118; 12) ZVC Turnhout 117; 13) De Zonhoven-Westelconnectie 109; 14) RC Pelt 107; 15) Festus 97; 16) Phoenix 92; 17) Onbekend 90; 18) Boomse scheidsrechters 60

02:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-05

Goldstar dit weekend te Immer-Voort en te Waregem

Quizploeg Goldstar zal deze week net als vorige week aantreden op twee locaties zijnde vrijdag 4 maart te Immer-Voort en zaterdag 5 maart te Waregem en wel in volgende opstellingen:
 
Immer-Voort:
- Davy Van Wetswinkel
- Dominique Goven
- Marc Van Hout
- Kim Wuyts
 
Waregem:
- Tom Smolders
- Dominique Goven
- Kim Wuyts
- Marc Van Hout

19:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |