23-04-05

Goldstar wint laatste editie van Zomergem-Beke kwis

Voor de voetbalkwis van Zomergem-Beke kwamen slechts 12 kwisploegen opdagen. Een laagterecord in het voetbalkwiscircuit, mede door de lagere interesse voor gespecialiseerde voetbalkwissen in het Waarschootse en de concurrentie met de voetbalkwis in Booischot (Antwerpen). Ook vorig jaar - toen in concurrentie met Sint-Niklaas - kwamen in Zomergem-Beke maar 11 ploegen opdagen. Desalnietemin, wist organisator Ivan Van Laere weer maar eens een erg gevarieerde, vlotlopende kwis samen te stellen, met veel variatie in vragen over vroeger en nu. Daarenboven kon hij naast Goldstar (met Tom, Kim, Davy en Dominique) ook op The Underdogs en Kwistedatte rekenen als kleppers uit het circuit.
 
The Underdogs en Kwistedatte namen een erg sterke start met 19/20 in ronde 1, gevolgd door vier ploegen met 17/20 waaronder Goldstar, dat zich verslikte in Alan Shearer (welke nog actieve speler scoorde 100 keer in de Engelse competitie met twee verschillende clubs?). Langzaamaan begon Goldstar dan aan zijn achterstand te knagen om bij de pauze 93/100 te verzamelen en hierdoor op gelijke hoogte te komen van The Underdogs. Kwistedatte volgde op 3 punten door een mindere fotoronde (16/20 versus 18/20).
 
Doch in de eerste reeks na de pauze wist Kwistedatte dan weer twee punten in te lopen op Goldstar (110/120) en gelijk te komen met Kwistedatte (109/120). Dat Waarschoot kampioen was in 2e provinciale A in Oost-Vlaanderen, zou in deze stand en met twee puntenvragen Goldstar (Antwerpen/Limburg) bijna de das omdoen en kregen we na 7 rondes drie ploegen op kop. De puzzelronde - met beschrijvingen van hoofdzakelijk oude glorieën baarde een muis (alledrie 20/20) en het zag er naar uit dat de schiftingsvraag (een optelsom van de laatste twee cijfers van de geboortejaren van alle trainers in eerste klasse - 1048) de beslissing zou gaan brengen.
 
Doch wist Goldstar nog in pole-position de laatste ronde in te gaan door in reeks 9 één puntje meer te behalen dan beide opponenten. Dit leidde door een mooie 20/20 in de laatste ronde, dan ook tot de overwinning. De kloof met beide tegenstanders werd dan ook nog eens verder uitgebouwd. Voor Goldstar de achtste seizoenszege op 20 kwissen.
 
De einduitslag: 1) Goldstar 185; 2) Kwistedatte 182; 3) The Underdogs 179; 4) Bifri's 158; 5) De Spetsers 151; 6) FC Doomkerke 144; 7) Coca-Cola team 136; 8) Zigizigiboys 131; 9) De FCB'tjes 129; 10) De Trainers 110; 11) De Batida's 109; 12) FC Metro 106
 
Opmerkelijk... was dat organisator Ivan Van Laere er de brui aan geeft, en door het tegenvallend deelnemersveld van de laatste twee edities besloten heeft dat er geen volgende editie komt. Wat te betreuren valt voor een elk jaar weer erg sterke en gevarieerde kwis, die zeker zijn plaats verdient in het circuit. 
 
Verder opmerkelijk... is de onduidelijkheid rond de toekomst van Davy bij Goldstar. Zal hij volgende week aan zijn verplichtingen verzaken en kiezen voor een voetbalwedstrijdje met zijn werkgever? Zal hij definitief stoppen met kwissen en een come-back maken bij het gerenommeerde Heibloem in vierde provinciale? Of is hij gewoon weer van de partij in Sint-Niklaas, weliswaar niet meer herkenbaar door het gebruik van de gelaatsbruiner (-die achteraf een badlaken bleek te zijn-) gewonnen tijdens deze kwis? Wordt vervolgd.... 


10:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.