25-04-05

Gooners gaan met de zege aan de haal in Booischot

Fel lijdend onder de zware concurrentie van de voetbalkwis in Zomergem-Beke en de klassieker Anderlecht-Standard zakten slechts 12 ploegen af naar de Parochiezaal in Booischot. Onder de deelnemers zaten toch De Spijkers, Gooners, Paling en Kleske als toch wel regelmatige deelnemers aan het circuit.

 

Na de eerste ronde namen de Gooners, samen met FC Wiekevorst, onmiddellijk de leiding (9/10). Na ronde 3 kwam Paling mee aan de leiding (28/30) en viel FC Wiekevorst terug.

 

Er was wel enige consternatie toen bleek dat de jury niet de puntentelling aanhield zoals in het reglement was aangegeven. Aan de pauze stonden 2 ploegen (Gooners en Paling) aan de leiding met 47/50. Kort gevolgd door het trio FC Wiekevorst, Kleske en de Spijkers.

 

Na de pauze liep het vooraan nog altijd gelijk op. Na ronde 7 nam Paling echter een punt voorsprong op de Gooners. Tijdens de fotoronde moest Paling een punt prijsgeven op de Gooners, zodat de stand terug gelijk was (Paling zag iemand anders in de voor het ogenblik o zo in de belangstelling staande Benjamin De Ceulaer).

 

Na (foto)ronde 8 was de jury ook plotseling tot de vaststelling gekomen dat hun puntentelling niet overeenkwam met hetgene wat zij voorgeschreven hadden in het reglement. Alles herberekenen dus. Bleek dat door de herberekening de Gooners 1 punt voorsprong hadden op Paling voor het begin van de superronde.

 

In de superronde haalden de Gooners 28/30 (naam van het stadion van Nurnberg en de club van Stefan Teelen werden niet gevonden). Paling gleed uit en haalde slechts 22/30 (wisten ook de club van Stefan Teelen niet, naam van de turkse competitie en Mia Hamm werden ook niet gevonden). Hierdoor behaalden de Gooners hun 5de zege dit jaar op 7 voetbalkwisdeelnames. De Spijkers behaalde een mooie derde plaats ondanks hun numerieke minderheid (zij waren slechts met 2). FC Wiekevorst werd knap vierde en Kleske vervolledigde de top 5.

 

Volledige uitslag: 1. Gooners 167/180, 2. Paling 160, 3. Spijkers 155, 4. FC Wiekevorst 153, 5. Kleske 149, 6. The Lucids 144, 7. Geshaa Rovers 122, 8. De Winnaars 117, 9. Jefke, Joske en Franske 112, 10. Primus 110, 11. De Moor 97 en 12. FC KWB 93

 

Algemene conclusie van de kwis. Het verliep soms nogal onoverzichtelijk (puntentelling, onduidelijkheid bij de fotoronde ivm al dan niet vermelden van voornaam, …). De kwis op zich was goed voor de gelegenheidsploegen maar de moeilijke vragen mochten toch iets moeilijker zijn. Een viertal vragen over Antwerp FC was ook iets van het goede teveel, klaarblijkelijk was de samensteller van de kwis een fervent aanhanger van Antwerp.

 

- van onze correspondent ter plaatse, Guy De Dekker -


18:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.