30-04-05

Paling wint na close-finish kwis van FC De Kroon

Paling won vrijdagavond 29 april j.l. de voetbalkwis van FC De Kroon in Sint-Niklaas. Organisator Claude Suy had opnieuw voor een aartsmoeilijke kwis gezorgd, waarin het een helse strijd beloofde te worden tussen de gerenommeerde kwisploegen.
 
Het niveau van de kwis werd al snel duidelijk na twee ronden waarin Goldstar (voltallig met Davy, Tom, Kim en Dominique) met 24/30 al dacht uitgeschakeld te zijn voor de eindoverwinning, maar tot zijn stomme verbazing merkte dat deze 24/30 nog goed was voor een gedeelde tweede plaats met FC De Vrede op één puntje van Paling. Na drie rondes en een verschrikkelijk moeilijke fotoronde stond Goldstar nog steeds tweede met 55/65, gevolgd door Paling 54/65, De Vrede 53/65, De Pekkers 52/65 en de Underdogs 51/65. Aan de leiding op dat moment FC Cava met 57/65. "FC Cava ?" zal u denken, een gelegenheidsploeg aan de leiding in een kwis van dit niveau? Wel niet helemaal, daar deze gelegenheidsploeg werd aangevuld met niemand minder dan Guy De Dekker (de Gooners), die uiteraard in de vele retrovragen zijn dada vond.
 
Bij de pauze veranderde niet zo veel, met op kop nog steeds FC Cava (68/80), gevolgd door Goldstar (67/80), Paling (66/80), FC De Vrede en Underdogs (65/80). Om even de moeilijkheid van de kwis aan te tonen, kunnen we melden dat outsiders als Great Old Freethiel, Oud-Turnhout en de Westkanters (met leden van Eddie Snelders, tweede in Waregem) al op respectievelijk 9, 16 en 23 punten achterstand volgden bij de rust.
 
Dat het spannend zou gaan worden bleek na zes rondes en een tweede fotoronde, waar FC Cava nog steeds de leiding had (105/130), gevolgd door Paling en Goldstar op één schamel puntje. De Underdogs leken nog aan te klampen voor de zege met een achterstand van vier punten. Voor FC De Vrede leek de kloof van zes punten al wat groot te zijn. Voor we met z'n allen de superronde in gingen hadden we een nieuwe leider, Goldstar (128/160), gevolgd door FC Cava (127/160), Paling (126/160) en FC De Vrede (123/160). De Underdogs waren vijfde (120/160) en waren daarmee, samen met de rest van het deelnemersveld, uitgeteld voor de eerste plaats.
 
De superronde, was zoals te verwachten erg moeilijk, met tien keer drie vragen, die alle drie mochten ingevuld worden (één punt per goed antwoord en vier punten voor drie goede antwoorden), doch één fout antwoord betekende nul punten op dat thema. Dus voorzichtigheid en berekende risico's waren het devies. Het was al snel duidelijk dat het een loodzware superronde zou gaan worden en dat elke fout genadeloos zou worden afgestraft. Goldstar koos voor zekerheid en vulde enkel die vragen in, waar ook quasi zekerheid over de juistheid van het antwoord bestond. Dit leverde 24 van de 30 goede antwoorden op, waarvan 6 clean sheets op 10. Goed voor 30/40. Al snel was duidelijk dat Paling het nog net iets beter
deed met 33/40 en daardoor 159/200 totaliseerde, één schamel puntje meer dan Goldstar, dat opnieuw, net als in de vorige editie in Sint-Niklaas strandde op één punt van Paling. FC Cava kreeg nog wat klappen in de superronde en eindigde op 15 punten van Paling als derde, de Underdogs waren nog vierde op 18 punten en FC De Vrede vijfde op jawel 21 punten van Paling.
 
De top 10: 1) Paling 159/200; 2) Goldstar 158/200; 3) FC Cava 144/200; 4) De Underdogs 141/200; 5) FC De Vrede 138/200; 6) De Spijkers 134/200; 7) De Pekkers 133/200; 8) Great Old Freethiel 129/300; 9) Wase Club 112/300; 10) Westkanters 109/300
 
Opmerkelijk... was uiteraard de moeilijkheidsgraad van deze kwis. Minder dan 80% voor de winnaar duidt niet op een gemakkelijke kwis, als daarenboven ook nog eens ploegen als de Westkanters en ZVC Turnhout, net wel of net niet de helft van de punten kunnen halen, zegt dat wat over waar de rest van het 26-koppige deelnemersveld uitkwam. Als slechts een tiental van de 26 ploegen de helft van de punten halen, en er een viertal ploegen rond 25-30% eindigen, moet je afvragen of deze gelegenheidskwissers ook het daaropvolgende jaar nog zin hebben om mee te doen.
 
Verder nog op te merken was de snelheid van opeenvolging van vragen en de onduidelijkheid over de dubbele antwoorden in elke vragenronde. Zo werd gevraagd wie de kapiteins waren van beide ploegen in de CL-voorrondewedstrijd Benfica-Anderlecht van dit seizoen (Simao en Bassegio). Goldstar wist beide antwoorden, maar plaatste ze in omgekeerde volgorde op het blad, waardoor twee punten, die uiteindelijk de zege gingen kosten naar de haaien gingen, terwijl over antwoord a en b in dit geval geen onduidelijkheid bestaat, noch duidelijk werd aangegeven dat deze in goede volgorde hoorden ingevuld. Je kunt je ook afvragen, wat de toegevoegde waarde is van de tegenstanders in de poule van Zuid-Korea en USA op het laatste WK in de juiste "alfabetische" volgorde te zetten.
 
Al bij al een boeiende kwis voor de toppers, waar het onderscheid kon worden gemaakt, daarvoor petje af aan de kwisopsteller, maar we vrezen een slechte reclame voor de gelegenheidskwisser.
 
Verder opmerkelijk... wat stond er in de prijzenkast? Geloof het of niet... inderdaad een gelaatsbruiner (zie verslag Zomergem-Beke op deze website). Even recapituleren... Davy wint in Zomergem een mooie Philips-doos met aan de voorzijde een naakte vrouw onder een zonnehemel op een badlaken... Vraagt vervolgens aan de organisator, wat er in de doos zit, waarop deze antwoord "ik denk een gelaatsbruiner". "Nou", denkt Davy, "daar kan ik mijn vrouwtje blij mee maken", neemt de doos, komt aan zijn tafel, opent de doos, die nogal licht aanvoelde, en wat blijkt er in te zitten, jawel een badlaken... Toeval of niet, wat staat er in de prijzenkast in Sint-Niklaas, inderdaad een echte gelaatsbruiner. Gelukkig fietst Roger van Paling nogal veel, waardoor hij dat niet nodig heeft, dus de gelaatsbruiner bleef mooi wachten op de bestemmeling. Daar hij de doos ter plaatse niet geopend heeft, blijven we nog steeds in het ongewisse of dit keer de doos ook echt een gelaatsbruiner bevatte.

09:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-05

Gooners gaan met de zege aan de haal in Booischot

Fel lijdend onder de zware concurrentie van de voetbalkwis in Zomergem-Beke en de klassieker Anderlecht-Standard zakten slechts 12 ploegen af naar de Parochiezaal in Booischot. Onder de deelnemers zaten toch De Spijkers, Gooners, Paling en Kleske als toch wel regelmatige deelnemers aan het circuit.

 

Na de eerste ronde namen de Gooners, samen met FC Wiekevorst, onmiddellijk de leiding (9/10). Na ronde 3 kwam Paling mee aan de leiding (28/30) en viel FC Wiekevorst terug.

 

Er was wel enige consternatie toen bleek dat de jury niet de puntentelling aanhield zoals in het reglement was aangegeven. Aan de pauze stonden 2 ploegen (Gooners en Paling) aan de leiding met 47/50. Kort gevolgd door het trio FC Wiekevorst, Kleske en de Spijkers.

 

Na de pauze liep het vooraan nog altijd gelijk op. Na ronde 7 nam Paling echter een punt voorsprong op de Gooners. Tijdens de fotoronde moest Paling een punt prijsgeven op de Gooners, zodat de stand terug gelijk was (Paling zag iemand anders in de voor het ogenblik o zo in de belangstelling staande Benjamin De Ceulaer).

 

Na (foto)ronde 8 was de jury ook plotseling tot de vaststelling gekomen dat hun puntentelling niet overeenkwam met hetgene wat zij voorgeschreven hadden in het reglement. Alles herberekenen dus. Bleek dat door de herberekening de Gooners 1 punt voorsprong hadden op Paling voor het begin van de superronde.

 

In de superronde haalden de Gooners 28/30 (naam van het stadion van Nurnberg en de club van Stefan Teelen werden niet gevonden). Paling gleed uit en haalde slechts 22/30 (wisten ook de club van Stefan Teelen niet, naam van de turkse competitie en Mia Hamm werden ook niet gevonden). Hierdoor behaalden de Gooners hun 5de zege dit jaar op 7 voetbalkwisdeelnames. De Spijkers behaalde een mooie derde plaats ondanks hun numerieke minderheid (zij waren slechts met 2). FC Wiekevorst werd knap vierde en Kleske vervolledigde de top 5.

 

Volledige uitslag: 1. Gooners 167/180, 2. Paling 160, 3. Spijkers 155, 4. FC Wiekevorst 153, 5. Kleske 149, 6. The Lucids 144, 7. Geshaa Rovers 122, 8. De Winnaars 117, 9. Jefke, Joske en Franske 112, 10. Primus 110, 11. De Moor 97 en 12. FC KWB 93

 

Algemene conclusie van de kwis. Het verliep soms nogal onoverzichtelijk (puntentelling, onduidelijkheid bij de fotoronde ivm al dan niet vermelden van voornaam, …). De kwis op zich was goed voor de gelegenheidsploegen maar de moeilijke vragen mochten toch iets moeilijker zijn. Een viertal vragen over Antwerp FC was ook iets van het goede teveel, klaarblijkelijk was de samensteller van de kwis een fervent aanhanger van Antwerp.

 

- van onze correspondent ter plaatse, Guy De Dekker -


18:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-05

Goldstar wint laatste editie van Zomergem-Beke kwis

Voor de voetbalkwis van Zomergem-Beke kwamen slechts 12 kwisploegen opdagen. Een laagterecord in het voetbalkwiscircuit, mede door de lagere interesse voor gespecialiseerde voetbalkwissen in het Waarschootse en de concurrentie met de voetbalkwis in Booischot (Antwerpen). Ook vorig jaar - toen in concurrentie met Sint-Niklaas - kwamen in Zomergem-Beke maar 11 ploegen opdagen. Desalnietemin, wist organisator Ivan Van Laere weer maar eens een erg gevarieerde, vlotlopende kwis samen te stellen, met veel variatie in vragen over vroeger en nu. Daarenboven kon hij naast Goldstar (met Tom, Kim, Davy en Dominique) ook op The Underdogs en Kwistedatte rekenen als kleppers uit het circuit.
 
The Underdogs en Kwistedatte namen een erg sterke start met 19/20 in ronde 1, gevolgd door vier ploegen met 17/20 waaronder Goldstar, dat zich verslikte in Alan Shearer (welke nog actieve speler scoorde 100 keer in de Engelse competitie met twee verschillende clubs?). Langzaamaan begon Goldstar dan aan zijn achterstand te knagen om bij de pauze 93/100 te verzamelen en hierdoor op gelijke hoogte te komen van The Underdogs. Kwistedatte volgde op 3 punten door een mindere fotoronde (16/20 versus 18/20).
 
Doch in de eerste reeks na de pauze wist Kwistedatte dan weer twee punten in te lopen op Goldstar (110/120) en gelijk te komen met Kwistedatte (109/120). Dat Waarschoot kampioen was in 2e provinciale A in Oost-Vlaanderen, zou in deze stand en met twee puntenvragen Goldstar (Antwerpen/Limburg) bijna de das omdoen en kregen we na 7 rondes drie ploegen op kop. De puzzelronde - met beschrijvingen van hoofdzakelijk oude glorieën baarde een muis (alledrie 20/20) en het zag er naar uit dat de schiftingsvraag (een optelsom van de laatste twee cijfers van de geboortejaren van alle trainers in eerste klasse - 1048) de beslissing zou gaan brengen.
 
Doch wist Goldstar nog in pole-position de laatste ronde in te gaan door in reeks 9 één puntje meer te behalen dan beide opponenten. Dit leidde door een mooie 20/20 in de laatste ronde, dan ook tot de overwinning. De kloof met beide tegenstanders werd dan ook nog eens verder uitgebouwd. Voor Goldstar de achtste seizoenszege op 20 kwissen.
 
De einduitslag: 1) Goldstar 185; 2) Kwistedatte 182; 3) The Underdogs 179; 4) Bifri's 158; 5) De Spetsers 151; 6) FC Doomkerke 144; 7) Coca-Cola team 136; 8) Zigizigiboys 131; 9) De FCB'tjes 129; 10) De Trainers 110; 11) De Batida's 109; 12) FC Metro 106
 
Opmerkelijk... was dat organisator Ivan Van Laere er de brui aan geeft, en door het tegenvallend deelnemersveld van de laatste twee edities besloten heeft dat er geen volgende editie komt. Wat te betreuren valt voor een elk jaar weer erg sterke en gevarieerde kwis, die zeker zijn plaats verdient in het circuit. 
 
Verder opmerkelijk... is de onduidelijkheid rond de toekomst van Davy bij Goldstar. Zal hij volgende week aan zijn verplichtingen verzaken en kiezen voor een voetbalwedstrijdje met zijn werkgever? Zal hij definitief stoppen met kwissen en een come-back maken bij het gerenommeerde Heibloem in vierde provinciale? Of is hij gewoon weer van de partij in Sint-Niklaas, weliswaar niet meer herkenbaar door het gebruik van de gelaatsbruiner (-die achteraf een badlaken bleek te zijn-) gewonnen tijdens deze kwis? Wordt vervolgd.... 


10:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-05

FC De Vrede wint kwis te Witgoor Dessel

Goldstarleden Tom Smolders en Kim Wuyts wistten dertig kwisploegen te verzamelen voor hun allereerste voetbalkwis in de kantine van het Jef Luytenstadion van Witgoor Dessel, en dit ten voordele van supportersclub 'Groen Wit'. Hierdoor diende Goldstar (met Davy en Dominique) op zoek naar vervanging, die het vond in Dirk Van Ende en Jan De Kinderen (ZVC Turnhout). De kwis ging over 10 rondes, inclusief superronde, aangevuld met een speciale ronde over Witgoor, die echter niet meetelde in het totaalklassement.
 
Na drie rondes (binnenlands, buitenlands voetbal en de alfabetronde) stonden Paling, Goldstar en FC De Vrede samen aan de leiding met 55 punten 56, gevolgd op 3 punten door Kwistedatte, de Posthoorn en Mercator. Dit bleef zo in ronde 4, waarna de speciale ronde vlak voor de pauze de kaarten flink door mekaar wist te schudden. FC De Vrede scoorde in deze ronde een verbazingwekkende 45/45 en diende daarmee de tegenstand een eerste uppercut toe. Paling volgde bij de pauze op 4 punten, Goldstar zelfs op 8, waar Mercator op 9 punten achterstand, wat wist bij te benen voor een plaatsje in de top 3. Kwistedatte vervolledigde de top 5 met een gelijk aantal punten als Mercator.
 
Na de pauze slaagde Paling erin om de kloof toch weer te dichten op FC De Vrede en na zeven rondes zelfs even de leiding te nemen met één punt voorsprong op FC De Vrede, 6 op Goldstar en 7 op Mercator en Kwistedatte. Dan volgde de aartsmoeilijke fotoronde, waar FC De Vrede weer maar eens uitpakte - 28/30 -. Hierdoor namen ze een comfortabele vijfpuntenvoorsprong op Paling, tien punten op Mercator en Kwistedatte en 11 punten op Goldstar.
 
De superronde bleek aartsmoeilijk te zijn en FC De Vrede haalde hierin 19/30, goed voor een totaal van 205 punten, Paling speelde een sterke superronde en haalde 23/30, net twee punten te kort om FC De Vrede bij te benen. Mercator en Kwistedatte scoorden elk 20/30 op de superronde en werden drie en vier (196/195 punten) en Goldstar moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats op 11 punten van de winnaars (193 punten).
 
De volledige uitslag: 1) FC De Vrede 205; 2) Paling 203; 3) Kwistedatte 196; 4) Mercator 195; 5) Goldstar 193; 6) Posthoorn 188; 7) De Killers 181; 8) Weezer 179; 9) Bezemheide 167; 10) La Familia 166; 11) Just for fun 164; 12) Quickstep 163; 13) Festus 158; 14) Vreemdelingenlegioen 158; 15) Hoger Op 154; 16) Wereldelftal 153; 17) Bosklappers 152; 18) Bleke Rudy 152; 19) Scheitkneuters 145; 20) Dniepro Dniepropretowsk 142; 21) Penalty 139; 22) Lansiers I 137; 23) Uit Sympathie 128; 24) Champagne 127; 25) 1 life, 1 team 117; 26) Tornado's 115; 27) Braberg III 113; 28) Lansiers II 92; 29) Reserven 92; 30) Dr. Love 0  
 
Opmerkelijk was... dat de prijzen werden uitgereikt door de locale Kaat Dillen (zie foto), kandidate van de Miss Sports-verkiezing in Antwerpen, die tijdens de pauze naarstig pennen verkocht voor het goede doel. Voor Goldstar bleken deze pennen niet echt geluk te brengen, .... Misschien stonden de beste stuurlui van Goldstar vandaag dan wel niet aan wal, maar zaten zeker achter de jurytafel.

02:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-05

Goldstar wint te Kasterlee

Vrijdagavond 8 april j.l. heeft Goldstar - met Davy, Kim, Tom en Dominique - de voetbalquiz ingericht door zaalvoetbalclub Festus te Kasterlee op zijn naam geschreven. In een sterk bezet deelnemersveld, wist Goldstar Mercator, De Vrede en ZVC Turnhout vooraf te gaan. In totaal namen 40 ploegen deel aan deze kwis.
 
Organisator Vic Janssens had goed zijn best gedaan om een gevarieerde kwis samen te stellen van recente vragen, afgewisseld met wat voetbalnostalgie. De kwis werd in ieder geval gekenmerkt door een aantal originele vragen. Om het de talrijk opgekomen gelegenheidskwissers mogelijk te maken om zich ook door deze vragen te wurmen, werden er bij de moeilijke vragen voldoende tips ingebouwd waardoor maar liefst 28 van de 40 ploegen erin slaagden om de helft van de punten te behalen in deze gevarieerde kwis. Chapeau dus voor Vic, daar ook de toppers bovenaan de rangschikking zich binnen deze kwis voldoende wisten te onderscheiden.
 
Na de eerste ronde bleven nog zes ploegen over met het maximum van de punten (10/10). Naast vaste waardes als Goldstar, Mercator, FC De Vrede en ZVC Turnhout, waren hierbij zoals telkens ook enkele verassingen, dit keer Grimahoe en Braberg 2, die later nog ver zouden terugzakken in de stand. In ronde twee lieten FC De Vrede en ZVC Turnhout enkele steekjes vallen, waardoor Goldstar (39/40) een voorsprong kon nemen op zijn naaste concurrenten FC De Vrede, Mercator, Kleske en Nijlen United (allen 37/40). Aan de pauze - na vijf rondes - bleef de stand ongewijzigd aan de top, enkel FC De Vrede kon één puntje dichter bij sluipen en het Kleske moest twee extra punten toegeven, en lostte daarmee dan ook definitief de rol vooraan. In ronde 7 na de pauze speelde FC De Vrede zijn ingelopen punt weer kwijt en kwam daardoor weer op twee punten van Goldstar, maar was het vooral Mercator dat een inhaalrace inzette en naar de kop spurtte door een ijzersterke fotoronde (20/20) - met de als Britney Spears verklede Gary Lineker en de 8-jarige Pär Zetterberg met muts - en daardoor dus de leiding nam, ex aequo met Goldstar (18/20). Nijlen (16/20), maar met z'n tweeën, lostte hier de rol, en het leek dus tussen Goldstar, Mercator en FC De Vrede te gaan. In de raketronde wist Goldstar dan weer een puntje uit te lopen op Mercator en FC De Vrede, waardoor de superronde razendspannend zou gaan worden met Goldstar op één punt gevolgd door Mercator, en FC De Vrede op drie punten. Toch wist Goldstar met 29/30 (en eigenlijk net geen maximumm door een gemaakte lapsus) in deze superronde zijn voorsprong veilig te stellen.
 
De eindstand: 1) Goldstar 177/185 (95%); 2) Mercator 174; 3) FC De Vrede 172; 4) ZVC Turnhout 161; 5) Nijlen United 161; 6) Kleske 157; 7) Great Old Freethiel 154; 8) Posthoorn 153; 9) KFC Bouwel 151; 10) Prutsers 142; 11) VCK 132; 12) Drago 130; 13) Veteranen KSK Kasterlee 129; 14) Grimahoe 119; 15) Tipofgennentipassemmorzit 117; 16) FC Mastentop 2 116; 17) Braberg 2 116; 18) De 67'ers 116; 19) ZVC De Zwaluw 111; 20) Het hemeltje 108; 21) VK Venheide 107; 22) Secundo 2 106; 23) ZVC Het Muske 2 105; 24) Secundo 3 104; 25) De Geelse ramp 103; 26) Noorderkempen 99; 27) Supportersclub Geel & Groen 95; 28) Familie Pauwels 95; 29) Gaahn met die banaahn 82; 30) Broekkantboys 80; 31) Braberg 3 79; 32) ZVC Het Muske 1 75; 33) FC Mastentop 1 73; 34) Italia 71; 35) Secundo 1 69; 36) B-reserven Geel & Groen 67; 37) Braberg 1; 38) SVGO 56; 39) FC De Maten 47; 40) FC Oosthout 35
 
Verder opmerkelijk dat... de kwisopstellers van volgende week Tom en Kim een bijzonder sterk vormpeil toonden, wat alleen maar belooft voor de vragen op hun eigen kwis van Witgoor volgende week. Inschrijven kan nog steeds - gegevens hier verderop op de website-, en dat het dus voor Davy en Dominique moeilijk zal worden het huzarenstukje van Kasterlee nog eens over te doen. Er wordt echter bij Goldstar aan de nodige versterking gewerkt.

10:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-05

Inschrijvingen voetbalquiz Witgoor lopen naar tevredenheid

De inschrijvingen voor de voetbalquiz te Witgoor Dessel op 15 april e.k. lopen naar tevredenheid. Op meer dan een week van de bewuste quizavond is de kaap van de 20 inschrijvende ploegen overtroffen. Verwacht wordt nog een vijf- à tiental extra ploegen aan te trekken, waardoor de quizavond nu al als een succes mag bestempeld worden. De vragen worden opgesteld door Goldstar-members Tom Smolders en Kim Wuyts. Inschrijven kan nog bij Tom Smolders (0473/74 23 08), Jo Van Hoof (0473/72 59 65) en Kristof Peeters (0486/73 29 57). 

20:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-05

Goldstar tweede op één punt van FC De Vrede in Tielen

FC De Vrede heeft de tweede voetbalkwis van VC Tielen gewonnen. Opnieuw ging de strijd om de eerste plaats tussen het dit jaar erg sterke FC De Vrede en Goldstar, waarbij FC De Vrede wederom aan het langste eind kon trekken.
 
28 ploegen kwamen opdagen in de voetbalkantine van ex-tweedeklasser VC Tielen, waaronder naast Goldstar en FC De Vrede ook nog ZVC Turnhout als vaste quizploeg uit het voetbalquizcircuit. Na twee ronden, waarin Goldstar zich verslikte in drie Nederlandse vragen (twee rond Ajax en de afkorting in TOP (Tot Ons Plezier) Oss), kregen we een verassende tussenstand met Goldstar pas op een zesde plaats (43/50), nog voorafgegaan door outsiders Fanclub Peter Debusschere, One Life/one team, De Noorderkempen en gedeeld op de eerste plaats FC De Vrede en ZVC Turnhout (46/50).
 
Aangezien het niveau van de kwis niet echt toeliet om gemaakte fouten nog te herstellen, zou het voor Goldstar dus nog een moeilijke inhaalrace worden. Bij de pauze wisten ze toch op te klimmen naar de tweede plaats op twee punten van FC De Vrede. ZVC Turnhout en het verassende One Life/one team volgden dan al op vijf punten, De Noorderkempen op zeven.
 
Dit bleef zo tot vlak voor de laatste ronde, waar FC De Vrede leidde met 211/225, gevolgd door Goldstar met 207/225 (later rechtgezet naar 209 door foutieve puntentelling), ZVC Turnhout met 193/225, De Noorderkempen met 192/225 en One Life/one team met 190.
 
De laatste ronde kende net als elke andere ronde een reeks extra vragen. Dit keer ging het om karikaturen van voetballers en dit gecombineerd met tien gewone vragen, die samen 25 punten konden opleveren. Geen superronde dus. FC De Vrede miste 3 karikaturen, Goldstar 2, en beiden wisten nog maar eens het maximum te scoren op de gewone vragen. Hierdoor bleek Goldstar dus 1 punt te kort te komen voor de overwinning, die nog maar eens naar FC De Vrede ging, die samen met de voorzitter van FC Tielen op de foto mochten en de hoofdprijs - een geldbedrag - in ontvangst mochten nemen.
 
De volledige uitslag: 1) FC De Vrede 233/250; 2) Goldstar 232; 3) ZVC Turnhout & One Life/one team 213; 5) De Noorderkempen 210; 6) Fanclub Peter Debusschere 205; 7) Kwistet 145; 8) FC Mix & De Afzakkers 189; 10) De Bende van de Bosklappers & ZVC Unlimited 185; 12) Easyboys 184; 13) The pink ladies 183; 14) Oevel United 178; 15) Alzheimer 177; 16) Zevendonk 173; 17) De Wimpels 168; 18) Juniores II 166; 19) Lansiers I 165; 20) Boca 158; 21) Retroboys & Lierse boys 148; 23) FC Basel 140; 24) Lansiers II 132; 25) Scholieren 127; 26)Loekis en Willems 121; 27) Preminiemen 113; 28) Juniores I 74
 
Opmerkelijk is dat sommige vragen nog wel eens durven terugkomen over de verschillende voetbalkwissen heen. Of dacht u dat men in Tielen was vergeten te vragen wie topschutter was van het voorbije EK? Dat een retro-vraag twee weken na mekaar terugkomt is echter minder evident. Doch net als in Westmalle vorige week, vroeg men ook nu in Tielen met welke twee Belgische voetbalclubs Aimé Antheunis kampioen speelde in tweede nationale. Opnieuw hoorde het antwoord volgens de kwisopstellers - net als in Malle - Waregem en RC Genk te zijn, wat opnieuw - net als in Malle - totaal niet korrekt is. Aimé Antheunis nam het Genkse roer over van Enver Alisic - en interim Pierre Denier in oktober 1996 en eindigde dat seizoen tweede met 73 punten na kampioen Lokeren (79 punten). Genk diende uiteindelijk geen eindronde te spelen voor promotie dankzij Lierse en Dirk Lehmann die op de laatste speeldag Beveren klopte waardoor de Waaslanders degradeerden en niet Seraing, dat vervolgens fusioneerde met Standard Luik, waardoor de runner-up uit tweede (RC Genk) direct mocht promoveren. Moeskroen was dat jaar de derde promovendus (als eindronde-winnaar). Op de foto herkent u onze bondscoach in gesprek met een niet nader te bepalen persoon.

02:57 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |