15-05-05

Kwistedadde wint kwis te Gierle

Vrijdag 13 mei j.l. heeft Kwistedadde de kwis van Gierle op zijn naam geschreven. Organisator en kwismaster Luc Van Loock kon slechts op 14 ingeschreven ploegen rekenen. Naast Goldstar dat door privé- en professionele omstandigheden niet kon deelnemen, moest ook Paling in laatste instantie nog forfait geven. Doch kon Luc nog over een aantrekkelijk deelnemersveld beschikken met Mercator, de Prutsers, FC Bouwel, Kwistedadde, Great Old Freethiel en FC De Vrede, en was het vooral uitkijken hoe onze eigen "Goldstar" Tom Smolders het er met zijn Geel-Groen vanaf zou gaan brengen, in een ploegje van drie met o.a. Jo Van Hoof, na lange tijd nog eens terug in het quizcircuit.
 
Na twee ronden stond Geel-Groen verassend mee op kop, samen met FC Bouwel, wat tevens wees op de aard van de kwis, geknipt voor ploegen met een sterke kennis van het hedendaagse voetbal. De fotoronde, traditioneel een kolfje naar de hand van FC De Vrede, bracht dan weer enige verandering in de stand. FC De Vrede nam de leiding over met een 20/20 in hun specialiteit en wist hun voorsprong vast te houden tot aan de pauze, waarin het leidde met 78 punten, één meer dan Kwistedadde, twee meer dan Geel-Groen, drie meer dan Mercator en verder volgden Bouwel op zes en de Prutsers en Festus op 8 punten van de leiders.
 
In ronde 6 liep FC De Vrede door een 10/10 dan weer een puntje uit op Kwistedadde en daardoor kwam Geel-Groen verassend op gelijke hoogte met de Westvlamingen, maar moest in ronde 7 dan weer 2 punten toestaan op hun naaste opponenten door het falen op twee vragen uit het voetbalverleden. Dan volgde de tweede fotoronde waar Kwistedadde uitpakte met een 20/20 en FC De Vrede op hun favoriete onderdeel slechts 17/20 behaalde, wat na een ronde dubbele antwoorden en een tiende ronde Kwistedadde aan de leiding bracht voor de superronde met twee punten voorsprong op FC De Vrede, vier op Mercator, zes op Geel-Groen, 13 op Bouwel, 17 op de Prutsers en 18 op Festus.
 
In de superronde bleek Geel-Groen de hoogste score te behalen met 27/30, maar kon hiermee de kloof niet dichten op Kwistedadde dat 24/30 haalde en hiermee verdiend de kwiszege op zak stak. Doordat Mercator ook 24/30 scoorde en FC De Vrede 22/30 behaalde, klom Geel-Groen totaal onverwacht nog naar plaats twee in de eindstand. Mercator werd derde door een beter resultaat in de superronde dan FC De Vrede dat vierde eindigde.
 
De uitslag: 1) Kwistedadde 169; 2) Geel-Groen 166; 3) Mercator 165; 4) FC De Vrede 165; 5) FC Bouwel 153; 6) De Noorderkempen 150; 7) Great Old Freethiel 148; 8) Festus 148; 9) de Prutsers; 10) PSV-Forever; 11) Tsunami United; 12) FC Gierle; 13) FC Konijnenberg; 14) Boca Tielen
 
Opmerkelijk was... de sterke prestatie van Geel-Groen op deze kwis. De recentheid van de vragen speelden hierin zeker een rol, en daardoor bleek ook dat een aantal vragen uit het verdere verleden, zoals die van de Peruviaanse voetbalheld Cubillas (zie foto) of de foto uit de oude doos van Uli Hoeness, Geel-Groen nog beletten om nog iets dichter te eindigen. Maar alsnog een dikke proficiat aan Jo en Sven om samen met Tom de kleppers het vuur aan de schenen te hebben gelegd. 


20:41 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.