28-05-05

FC De Vrede klopt nog maar eens Goldstar in Schriek

FC De Vrede heeft vrijdagavond 27 mei j.l. de voetbalquiz van Schriek, de voor Goldstar laatste van het huidige voetbalseizoen, gewonnen. Het was van begin tot einde een hardbevochten strijd voor de overwinning.
 
Aardige opkomst in Schriek, ondanks de zomerse temperatuur. Een vijfentwintigtal ploegen wisten de weg naar de parochiezaal van Schriek te vinden. Onder hen naast Goldstar en FC De Vrede ook vaste waarden als de Underdogs, Paling (met twee - Julien Rijmenants en Dominique Luyten), Mercator (die vanaf dit seizoen ook als vaste waarde geldt en er wekelijks weer bij was), ZVC Turnhout. Daarnaast nog een pak outsiders als Barça, de Noorderkempen, Great Old Freethiel, Just for Fun en de Spijkers, die vaak in dit soort kwissen, die erg teruggrijpen op het voorbije voetbalseizoen en minder op kennis uit het verleden, toch steeds weer goed zijn voor een verassing. Als belangrijkste afwezigen dus enkel de Gooners, Nijlen United, FC Bouwel en 't Kleske, die wellicht allen al afhaakten en zich opmaken voor het nieuwe seizoen.
 
De kwis, die nochtans goed in mekaar stak, hoewel de retro-specialisten wellicht niet echt aan hun trekken kwamen, wegens erg recent, begon met een kleine organisatorische flater. Het invulblad voor ronde 4, de invulronde, werd reeds voor de kwis op tafel gelegd. Dit laat steeds weer toe, dat enkele minder sportieve zielen, de befaamde hulplijn (bel eens een vriend) kunnen gebruiken via SMS. Dit werd dan meteen ook onderkend door de organisatie, die verder vlekkeloos zou verlopen.
 
Na ronde 1, 2 en 4, waar we mee waren begonnen nam Goldstar de leiding met 34/35, daarmee één punt voorsprong totaliserend op FC De Vrede en drie punten op outsiders Barça en de Spijkers. Mercator en de Underdogs volgden dan al op 6 punten van de leiders.
Na de fotoronde over het Belgische voetbal, waar Goldstar zich verslikte in een oude Club Brugge-foto van Georges Leekens en FC De Vrede in ééntje van broertje (Zlatan) Runje en ronde 5, leidde Goldstar aan de pauze nog steeds met twee punten voorsprong op FC De Vrede en de verassende Spijkers (met het maximum op de fotoronde), die in deze kwis wel echt nagels met koppen sloegen daar zij enkel met twee man aan de aftrap verschenen. Barça nog steeds knap vierde op vier punten van Goldstar en Mercator vijfde op zeven punten.
 
Na ronde 6 volgde de tweede fotoronde, dit keer buitenlands voetbal (duidelijk een specialiteit van de Spijkers), die tevens gekruid was met een twaalftal emblemen, waaronder dat van FC Linfield, 45 keer landskampioen van Noord-Ierland, wat misschien wel de originaliteitsprijs van deze kwis verdiende. Goldstar mistte de foto van het stadion van Nice, samen met drie emblemen - naast dat van Linfield, ook nog dat van Botafogo en het oude logo van de Luxemburgse bond (net als dat van Zwitserland, werd voor het oude logo geopteerd in plaats van het vernieuwde). Ook FC De Vrede liet twee punten liggen waardoor we een toch wel verassende tussenstand kregen met de Spijkers op kop met 99 punten, gevolgd door FC De Vrede met 98 punten en Goldstar met 97 punten, de rest van het deelnemersveld volgde dan al op meer dan 10 punten.
 
Vervolgens volgde nog een ronde Engels voetbal en een ronde met driedubbele antwoorden, alvorens we de superronde in gingen. Dit bleek nog een kolfje naar de hand van FC De Vrede te zijn, die zich in pole position wistten te wringen met 112 punten, Goldstar was tweede met 110 punten en De Spijkers derde met 109 punten. De superronde bestond uit 7 vragen in plaats van de traditionele tien, met een aantal Schriek-klassiekers die elk jaar weerkeren, zoals in welke stad speelt deze ploeg (Valerengen-Hammarby-Häcken), wie was topschutter voor zijn club in de Belgische competitie en uit welk land komt deze ploeg (o.a. Levadia Maardu, Mika Ashtarak). Goldstar totaliseerde in deze superronde 28 punten, wat niet genoeg bleek voor de overwinning, want ook FC De Vrede scoorde 28 punten, waardoor zij dus verdiend de overwinnning pakten. Sterk was het nummer van de Spijkers, die met z'n tweeën knap derde eindigden op 4 punten van FC De Vrede en slechts twee van Goldstar. En eigenlijk kan dit ook gezegd worden van Barça, knap vierde op 9 punten.
 
De Top 15: 1) FC De Vrede 131/141; 2) Goldstar 129; 3) De Spijkers 127; 4) Barça 122; 5) Underdogs 112; 6) Mercator 111; 7) Noorderkempen 108; 8) Ter Hage Wonderers 107; 9) The Fowlers 104 - Great Old Freethiel 104; 11) Club Brugges Beste 103 - ZVC Turnhout 103 - Paling 103; 14) IKM 102 - Club Brugge 1992 102; 16) Just for Fun - SH Rovers
 
Opmerkelijk was... dat de blitzstart van Goldstar duidelijk veel krachten heeft gekost, toen in de fotoronde bleek dat Kim Wuyts plotseling te kampen kreeg met krampen en een halve fotoronde is moeten gaan rechtstaan. Hiermee distancieert Goldstar zich dan ook van de insinuatie dat dit een schijnmanoever was om op de tafel van FC De Vrede mee te spieken, maar eerder het gevolg van een felbetwiste voetbalmatch met Sasha Van Wetswinkel - zoon van - voor aanvang van de kwis. 
 
Verder valt de lage kwotering van Paling, slechts met z'n tweeën, in het oog - bij Goldstar bekend als het Gestelsyndroom (toen ook een recente kwis en pas 19e met z'n tweeën - Rany/Dominique) -, maar meer verontrustend was het nieuws dat Roger (Paling) zou overwegen te stoppen. Hopelijk is het het goede weer, gekoppeld aan eindeseizoensmoeheid, waar we wellicht allemaal mee kampen na een erg lang en intensief kwisseizoen, en geen vaststtaande keuze, want een monument als Roger mag in het voetbalkwiscircuit niet ontbreken. Dus Roger, kop op, zodat we je volgend jaar weer terug mogen begroeten. 

11:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.