06-08-05

Paninivrienden winnen voetbalquiz te Baardegem (Aalst)

Vrijdagavond 5 augustus j.l. hebben de Paninivrienden de voetbalquiz van voetbalclub Baardegem op hun naam geschreven. Het ging hier om een voetbalquiz met links naar het algemene quizgebeuren. Zo zochten we o.a. naar een gebouw in Londen uit 1851, waarnaar een voetbalclub was genoemd (Crystal Palace) of een Engels oorlogsdichter uit de eerste wereldoorlog, wiens naamgenoot momenteel Engels international is (Owen). Enige kennis van aardrijkskunde (de Argentijnse stad Mendoza), biologie (de tika-tika of de Newcastlese ekster (magpie)) of klassieke muziek (de leerling van Wagner die Weber heette) gekoppeld aan het zien van het juiste verband met het voetbal was in deze quiz geen overbodige luxe.
 
Van de traditionele quizploegen uit het circuit, was buiten Goldstar en Paling nog niet veel te bespeuren, op deze toch wel vroege seizoensopener, of zullen we maar stellen plezant tussendoortje. Want dat was het toch met ongeveer twintig ingeschreven ploegen. Een erg plezierige formule, waar de gelegenheidsquizzer of algemene quizzer in staat moest zijn om lange tijd gelijke tred te houden met de voetbalquizzer. Goldstar nam een valse start met Rany, die er in ronde 1 helemaal alleen voor stond, daar Dominique, Kim en gastspeler Steven Moyens, zich verslikten in de files op de Brusselse ring en een half uur te laat arriveerden. Nochtans behaalde Rany op deze eerste ronde 6/10 en moest enkel de Paninivrienden, Dender United (beiden 10/10), BCO en Paling (8/10) laten voorgaan. De inhaalrace kon dus beginnen. Bij de pauze leidden de Paninivrienden met 46 punten, gevolgd op één punt door Dender United, op twee punten door Goldstar, dat knap naar de derde plaats oprukte en op vier punten door Paling en BCO.
 
Na de pauze volgde nog een fotoronde waar bekende voetballers gelinkt dienden te worden aan bekende persoonlijkheden buiten het voetbal. Zo hadden Bobby en "Bush-vriend" Michael Moore hun familienaam gemeen, net als Thierry en Ozark Henry. Plezante ronde, maar helaas een maat voor niets, daar alle toppers hierop het maximum scoorden. Uiteindelijk zouden de Paninivrienden hun twee punten voorsprong behouden en eindigen met een score van 83/90, twee punten meer dan Goldstar, dat nog knap tweede eindigde.
 
De top 7: 1) Paninivrienden 83/90; 2) Goldstar 81; 3) BCO 80; 4) Paling 72; 5) Kameraden 72; 6) Dender United 71; 7) Familie Debie 70 
 
Opmerkelijk was... de analyse van Goldstar over ronde 1 waarin Rany vier vragen mistte. Een grondige analyse van de gemiste vragen, leerde dat bij een voltallig team, twee van deze vragen gerecupereerd konden worden, dus dat Goldstar dan 8/10 haalde, waardoor er een gedeelde eerste plaats zou zijn geweest met de Paninivrienden, die dient gezegd, een oververdiende overwinning hebben in de wacht gesleept, mede dankzij hun sterke algemene kennis, en toch ook wel kennis van het voetbalwereldje.

02:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |