08-10-05

Goldstar wint 3e TIHH Voetbalquiz te Hasselt

Vrijdagavond 7 oktober j.l. heeft Goldstar de derde voetbalquiz van TIHH te Hasselt op zijn naam geschreven. Quizorganisator Wim van Hille wist, ondanks het niet deelnemen aan de Q-League, wat volgens van Hille volgend jaar wel de bedoeling is, vijfentwintig ploegen naar Hasselt te krijgen en wist weer een gevarieerde voetbalquiz in mekaar te stoppen, doorspekt met makkelijke en moeilijke vragen opgefleurt met beelden en foto's op het grote scherm.
 
Op deze generale repetitie voor de eerste quiz uit de Q-League geschiedenis, die volgende week in Lille plaatsvindt, kwamen zeven ingeschreven Q-League ploegen aan de aftrap, waaronder naast Goldstar ook FC De Vrede, Paling, de Gooners, het Kleske, ZVC Turnhout en SC De Noorderkempen - het dient gezegd niet allemaal op volle sterkte. Daarnaast vooral lokale, Limburgse ploegen, waarbij er een aantal verrassend bovenaan meestreden.
 
Bij de pauze leek het een nek-aan-nek race te gaan worden tussen de kleppers uit het circuit. Goldstar en FC De Vrede deelden de eerste plaats met 56 punten, gevolgd op één punt door de Gooners en het erg verassende Century Hasselt en op twee punten door Paling. De strijd was dus open. Door een sterke alfabetronde na de pauze wist Goldstar echter de laatste rechte lijn in te gaan met drie punten voorsprong op FC De Vrede, 6 punten op de Gooners en 7 punten op Paling. Dit hoefde echter niks te betekenen, daar van Hille voor een erg pittige superronde had gezorgd. Bovendien kon het puntensysteem (op 50 punten, reeksen van 3 vragen, waarop 1,3 of 5 of bij één fout antwoord 0 punten waren te verdienen) nog flink wat roet in het eten gooien voor de gokkers.
 
Doch wist Goldstar zijn voorsprong te behouden en won het pleit met 90% van de punten en maar liefst 12 punten voorsprong op FC De Vrede, Paling werd derde, de Gooners vierde en HBVL Terror Squad, de eerste niet-ingeschreven Q-League ploeg, werd verdienstelijk vijfde, hetzij met gelijke punten met het Kleske die op plaats zes eindigden.
 
De einduitslag: 1) Goldstar 179/200; 2) FC De Vrede 167; 3) Paling 161; 4) Gooners 159; 5)HBVL Terror Squad 145; 6) Kleske 145; 7) Nie zievere...speile 140; 8) Century Hasselt 139; 9) De Noorderkempen 134; 10) Hoger Op 130; 11) ZVC Turnhout 129; 12) Forza Grinta 126; 13) Terkoest Alken 125; 14) The Untouchables 100; 15) Biesenboys 96; 16) Troebel 88; 17) FCB 81; 18) Kamasutra 80; 19) Hattrick 76; 20) Loezers 72; 21) KPZ Stevoort 67; 22) Roesjes; 23) Capa Camino; 24) Blauw Zwart; 25) De Mekaniekers
 
Over het algemeen een erg sterke quiz, die zeker een plaatsje in de Q-League verdient volgend seizoen met een sterke mix van vragen voor de gelegenheidsquizzer en vragen waar de top het verschil mee kan maken. Wel af en toe nog wat slordigheden bij de vraagstelling. Zo werd Zeljko Petrovic in dienst van Feyenoord vernoemd, terwijl diezelfde Petrovic samen met Gullit opstapte na diens ontslag en sinds kort weer in dienst is als beloftentrainer van RKC. Verder werd Davor Suker als WK topschutter verkeerdelijk in 1994 geplaatst, en niet in 1998, wat in de puzzelronde o.a. bij Goldstar tot de nodige verwarring leidde en zou Rene Vandereycken de eerste Belg ooit geweest zijn in de Italiaanse competitie. Wat niet helemaal klopt want in 1910-1911 was er al ene Leon Chaudoir bij Napoli en in datzelfde jaar speelden Roger Pierard en Maurice 'Max' Tobias bij AC Milan. Bij ditzelfde Milan treffen we ook ene Louis Van Hege die tussen 1910 en 1917 maar liefst 98 keer scoorde voor de rossoneri en daardoor nog steeds 9e staat in de topschutterslijst aller tijden van AC Milan, hoewel hij die negende plaats dit jaar vrijwel zeker aan ene Shevschenko - met Lotto-schoenen - zal moeten laten. Bovendien was Van Hege twee seizoenen kapitein van AC Milan, iets wat Spalbekenaar Vandereycken hem niet kon nadoen. Zo zie je maar, check en dubbelcheck de gestelde vragen.
 
Aan Goldstar-kant was het dit keer "nieuwe heren, nieuwe wetten". Onze nieuwe ploegkapitein Tom herschikte zijn troepen en dit leidde tot een eerste succes. Kim moest het als schrijver van dienst ontgelden en Davy kweet zich wonderwel van zijn nieuwe taak. Af en toe een beetje onzeker - "schrijf ik nu Paul met twee ll-en?" - in de spelling, maar verder foutloos. Op die éné keer na, toen we hem nog net konden weerhouden om als antwoord op de vraag "wie is de manager van Aruna?", Serge Trimpont te verwarren met Tienpondt, het diensthoofd uit de collega's (zie foto). We zullen het maar wijten aan de pré-Q-League stress. In ieder geval zijn door deze overwinning de verwachtingen bij Goldstar hoog gespannen voor het nakende Q-League seizoen. Hopelijk is een goede generale repetitie, geen slecht voorteken.01:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.