15-10-05

Captain Tom leidt Goldstar naar eerste zege in de Q-League

Vrijdag 14 oktober j.l. heeft Goldstar de allereerste quiz uit de geschiedenis van de Q-League gewonnen na een erg spannende en hoogstaande strijd. Maar liefst 40 ploegen waren afgezakt naar de parochiezaal van Lille voor deze 2e editie van de voetbalquiz van SC De Noorderkempen, zelf spelend in de Q-League en dus op hun eigen quiz niet op hun sterkst. Voor deze eerste quiz uit de Q-League bleek toch een bepaalde vorm van spanning in de lucht te hangen, niet in het minst bij quizopsteller en presentator Luc Van Loock, die deze eerste Q-Leaguequiz op gang mocht trappen. Maar ook bij de verschillende ploegen zelf die in grote getalen waren afgezakt. Enkel het Limburgse Racing Pelt was het enige Q-Leagueteam dat uitblonk in afwezigheid.
 
Luc had een sterke quiz in mekaar gebokst, waardoor al snel een aantal gelegenheidsploegen de rol moesten lossen. Maar wat tevens ook bleek, was dat de toppers uit het circuit erg sterk van start gingen en weinig lieten liggen. Het werd al snel duidelijk dat tijdens deze quiz, elke misstap genadeloos door de tegenpartij zou worden afgestraft. Goldstar ging de pauze in met 79/80 een gelijk aantal punten als FC De Vrede. Maar ook de andere toppers waren niet ver weg. Paling volgde op één schamel puntje van de leiders, Nijlen United en de Gooners op twee punten, de Underdogs op vier punten en Barca en Kwistedadde op vijf.
 
In de eerste twee rondes na de pauze wist Goldstar twee punten uit te lopen op FC De Vrede en Paling door twee keer een clean sheet, een voorsprong die in de daaropvolgende rondes nog verder kon uitgediept worden, waardoor Goldstar voor de superronde aanving drie punten uit kon lopen op Paling en vier op FC De Vrede, Mercator en de Gooners volgden dan al op vijf punten. Ook voor de plaatsen 6 tot en met 14 zou het nog spannend gaan worden, daar zich maar liefst negen ploegen binnen de vijf punten bevonden met de Spijkers en Kwistedadde in pole position.
 
Door een 29/30 in de superronde wist Goldstar de zege veilig te stellen en behield het drie punten voorsprong op Paling. Mercator wipte over FC De Vrede naar een verdienstelijke derde plaats en de belangrijkste remonte was weggelegd voor de Posthoorn, die door een knappe 29/30 van plaats 11 naar plaats 7 sprongen.
 
De volledige uitslag van deze quiz is uiteraard te vinden op de Q-League site: http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be
 
Goldstar blijkt dus al erg vroeg op het seizoen in goede vorm te verkeren. Hopelijk kunnen we dit houden tot het einde van het seizoen. De kapiteinswissel met Tom en schrijverswissel met Davy blijken dus voorlopig dame Fortuna aan te trekken. Opmerkelijk was wel het hoge niveau van deze quiz. Wat al bij al geen gemakkelijke quiz was, getuige 7 ploegen die niet aan de helft van de punten geraken, wist toch geen grote verschillen te slaan aan de top. 19 Q-League ploegen halen immers meer dan 83% (wat bijvoorbeeld voor het Kleske maar een negentiende plaats opleverde). Goldstar zelf mistte vier vragen op de hele quiz: de man met de meeste bekerfinales (Gert Verheyen, Goldstar: Jean Dockx) werd gemist, net als de ploeg waarbij Marc Brijs en Paul Put nog samen de voetbalschoenen aanbonden (Wilrijk, Goldstar: Tubantia Borgerhout) en een foto van Ndri Romaric (Goldstar: Eric Matoukou). In de superronde liet Goldstar het dan na te gokken op de stad waaruit de ploegen Lokomotiv en Botev kwamen (Plovdiv), daar men ook met 29/30 zeker waren van de overwinning.
 
Verder kunnen we noteren dat Goldstar gematigd positief was over de loting van de Beker van de Kempen. Men was er zich van bewust dat in een poule met drie de kans op het loten van een klepper duidelijk aanwezig was. En dat Barca niet te onderschatten is bewezen ze overduidelijk vooral in het begin van de quiz in Lille, of gaat het Bezemheide worden die als derde hond met het been gaat lopen. Afwachten dus tot in Gierle.
 
Verder naast de complimenten aan de organisatie van SC De Noorderkempen nog een dikke proficiat aan quizopsteller en presentator Luc Van Loock (zie foto) om deze eerste quiz uit de Q-League geschiedenis in goede banen te leiden. De Q-League had zich geen betere quiz als starter kunnen bedenken.
15:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.