22-10-05

Goldstar delft onderspit tegen de Gooners in Meulebeke

Goldstar slaagde er vorige week vrijdag in de quiz van Meulebeke, ingericht door quizploeg "Kwistedadde", niet in om net als vorig jaar deze quiz op zijn naam te schrijven. Het waren daarentegen de Gooners, voor het eerst dit seizoen met Guy De Dekker, die het laken naar zich toe trokken met ruime voorsprong. Voor de strijd om de tweede plaats was het bijzonder spannend tussen Goldstar, Paling en een aantal niet-ingeschreven Q-Leagueploegen.
 
Quizopsteller Chris De Brabandere had er weer een sterke quiz van gemaakt, die duidelijk bedoeld was om de schifting tussen de toppers door te voeren. De Gooners namen een blitzstart en meteen resoluut de leiding. Enkel de mannen van K13, nieuw in de Q-League, konden aanvankelijk gelijke tred houden en stonden na 3 rondes op één puntje van De Dekker en co. Goldstar, toen al op vier punten, werd nog vooraf gegaan door KVK Kampioen, nieuw in de Q-League onder de naam de Eddies Snelders en de Pekkers, ondanks vaker aanwezig blijkbaar niet warm te maken voor het Q-League-initiatief. Door een sterke fotoronde, waar enkel het zwarte beest van de Gooners, Paul Okon, werd gemist, konden de Gooners nog verder uitlopen en was de quiz bij de rust al beslist. De Gooners leidden met 92 punten, voor de Pekkers en Goldstar, beiden 84 punten en vervolgens Paling met 83 punten, K13 met 81 punten, de Underdogs met 79 punten en FC De Vrede met 77 punten.
 
De inzet na de pauze was dus de tweede plaats en de Gooners hoopten stiekem dat niet-Q-League ploeg de Pekkers zich nog tussen Paling en Goldstar op de tweede plaats kon nestelen, om zo een sterke zaak te doen in de Q-League. Halvweg het tweede deel kwam Paling dan langs Goldstar en volgden de Pekkers op één punt. In de tiende ronde verslikte Goldstar zich dan, terwijl in de elfde ronde Paling weer een puntje liet liggen, waardoor voor het ingaan van de laatste ronde beide teams gelijk stonden. De Pekkers volgden nog steeds op één puntje. Aangezien Goldstar op Paling teruggekomen was, volstond dus, volgens het reglement, een gelijk aantal punten in de laatste reeks om de tweede plaats in de wacht te slepen, tenminste als De Pekkers niet een puntje beter zouden doen, wat dan weer in de kaart van de Gooners was, die nog steeds ruim leidden.
 
En in die laatste ronde scoorden Goldstar en Paling dan beiden 13/15, met overigens beiden dezelfde fouten, waardoor ze beiden 165/190 scoorden, 8 punten minder dan de Gooners. De Pekkers konden niet stunten en bleven op 12/15 steken, overigens wel goed voor een prachtige vierde plaats. K13 was knap vijfde op 17 punten van de Gooners, de Underdogs zesde op 22 punten, Scudetto zevende op 25 punten en FC De Vrede, een beetje teleurstellend achtste op 26 punten van de winnaars. Opmerkelijke prestatie ook van Great Old Freethiel, die in laatste instantie nog inschreven om hun plaats in de Q-League te verdedigen, uiteindelijk met twee zouden komen, waarvan er nog één ziek uitviel, en daardoor stond Q-League kapitein Gunther Verleysen er in zijn eentje voor. Wel Gunther totaliseerde 109 punten, goed voor een 18e plaats en dus toch nog wat Q-Leaguepunten.
 
De volledige uitslag, alsook de stand in de Q-League is terug te vinden op http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be
 
Goldstar moest zich in deze quiz duidelijk neerleggen bij het meesterschap van de Gooners, waar de rol van Guy De Dekker niet vreemd aan zal geweest zijn, met redelijk veel retro-vragen, gekoppeld aan de actuele kennis van Steven en Wouter. Toch mag men tevreden zijn om de tweede plaats te hebben gepakt, mede geholpen door de niet-volledigheid bij Paling, door de afwezigheid van Dominique. Tevens werden toch een aantal vragen gemist, die met wat meer concentratie tot een aantal punten meer konden leidden, zoals Buffon en niet Toldo op het WK2002 voor Italie, Luc Sanders als coach van de Brugse beloften, Apoel en niet het Omonia Nicosia van Henk Houwaert als de nieuwe ploeg van Solari, Kaklamanos en Okon, Staelens op het EK2000, Boskamp als opvolger van Peruzovic, ... Allemaal niet voldoende voor de overwinning in Meulebeke, want die hoorde verdiend de Gooners toe. Goldstar kan enkel oproepen aan alle quizorganisatoren in de toekomst om zoveel mogelijk foto's van Paul Okon in de fotorondes te stoppen, dit lijkt ons de enige manier om deze Gooners af te stoppen. Voor Goldstar werd het dus geen derde overwinning op rij na Hasselt en Lille en werd het dus een donkere avond, waardoor even moest uitgehuild worden in de Meulebeekse bossen, op de foto duidelijk geillustreerd door Kim.

16:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.