22-10-05

Goldstar delft onderspit tegen de Gooners in Meulebeke

Goldstar slaagde er vorige week vrijdag in de quiz van Meulebeke, ingericht door quizploeg "Kwistedadde", niet in om net als vorig jaar deze quiz op zijn naam te schrijven. Het waren daarentegen de Gooners, voor het eerst dit seizoen met Guy De Dekker, die het laken naar zich toe trokken met ruime voorsprong. Voor de strijd om de tweede plaats was het bijzonder spannend tussen Goldstar, Paling en een aantal niet-ingeschreven Q-Leagueploegen.
 
Quizopsteller Chris De Brabandere had er weer een sterke quiz van gemaakt, die duidelijk bedoeld was om de schifting tussen de toppers door te voeren. De Gooners namen een blitzstart en meteen resoluut de leiding. Enkel de mannen van K13, nieuw in de Q-League, konden aanvankelijk gelijke tred houden en stonden na 3 rondes op één puntje van De Dekker en co. Goldstar, toen al op vier punten, werd nog vooraf gegaan door KVK Kampioen, nieuw in de Q-League onder de naam de Eddies Snelders en de Pekkers, ondanks vaker aanwezig blijkbaar niet warm te maken voor het Q-League-initiatief. Door een sterke fotoronde, waar enkel het zwarte beest van de Gooners, Paul Okon, werd gemist, konden de Gooners nog verder uitlopen en was de quiz bij de rust al beslist. De Gooners leidden met 92 punten, voor de Pekkers en Goldstar, beiden 84 punten en vervolgens Paling met 83 punten, K13 met 81 punten, de Underdogs met 79 punten en FC De Vrede met 77 punten.
 
De inzet na de pauze was dus de tweede plaats en de Gooners hoopten stiekem dat niet-Q-League ploeg de Pekkers zich nog tussen Paling en Goldstar op de tweede plaats kon nestelen, om zo een sterke zaak te doen in de Q-League. Halvweg het tweede deel kwam Paling dan langs Goldstar en volgden de Pekkers op één punt. In de tiende ronde verslikte Goldstar zich dan, terwijl in de elfde ronde Paling weer een puntje liet liggen, waardoor voor het ingaan van de laatste ronde beide teams gelijk stonden. De Pekkers volgden nog steeds op één puntje. Aangezien Goldstar op Paling teruggekomen was, volstond dus, volgens het reglement, een gelijk aantal punten in de laatste reeks om de tweede plaats in de wacht te slepen, tenminste als De Pekkers niet een puntje beter zouden doen, wat dan weer in de kaart van de Gooners was, die nog steeds ruim leidden.
 
En in die laatste ronde scoorden Goldstar en Paling dan beiden 13/15, met overigens beiden dezelfde fouten, waardoor ze beiden 165/190 scoorden, 8 punten minder dan de Gooners. De Pekkers konden niet stunten en bleven op 12/15 steken, overigens wel goed voor een prachtige vierde plaats. K13 was knap vijfde op 17 punten van de Gooners, de Underdogs zesde op 22 punten, Scudetto zevende op 25 punten en FC De Vrede, een beetje teleurstellend achtste op 26 punten van de winnaars. Opmerkelijke prestatie ook van Great Old Freethiel, die in laatste instantie nog inschreven om hun plaats in de Q-League te verdedigen, uiteindelijk met twee zouden komen, waarvan er nog één ziek uitviel, en daardoor stond Q-League kapitein Gunther Verleysen er in zijn eentje voor. Wel Gunther totaliseerde 109 punten, goed voor een 18e plaats en dus toch nog wat Q-Leaguepunten.
 
De volledige uitslag, alsook de stand in de Q-League is terug te vinden op http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be
 
Goldstar moest zich in deze quiz duidelijk neerleggen bij het meesterschap van de Gooners, waar de rol van Guy De Dekker niet vreemd aan zal geweest zijn, met redelijk veel retro-vragen, gekoppeld aan de actuele kennis van Steven en Wouter. Toch mag men tevreden zijn om de tweede plaats te hebben gepakt, mede geholpen door de niet-volledigheid bij Paling, door de afwezigheid van Dominique. Tevens werden toch een aantal vragen gemist, die met wat meer concentratie tot een aantal punten meer konden leidden, zoals Buffon en niet Toldo op het WK2002 voor Italie, Luc Sanders als coach van de Brugse beloften, Apoel en niet het Omonia Nicosia van Henk Houwaert als de nieuwe ploeg van Solari, Kaklamanos en Okon, Staelens op het EK2000, Boskamp als opvolger van Peruzovic, ... Allemaal niet voldoende voor de overwinning in Meulebeke, want die hoorde verdiend de Gooners toe. Goldstar kan enkel oproepen aan alle quizorganisatoren in de toekomst om zoveel mogelijk foto's van Paul Okon in de fotorondes te stoppen, dit lijkt ons de enige manier om deze Gooners af te stoppen. Voor Goldstar werd het dus geen derde overwinning op rij na Hasselt en Lille en werd het dus een donkere avond, waardoor even moest uitgehuild worden in de Meulebeekse bossen, op de foto duidelijk geillustreerd door Kim.

16:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-05

Captain Tom leidt Goldstar naar eerste zege in de Q-League

Vrijdag 14 oktober j.l. heeft Goldstar de allereerste quiz uit de geschiedenis van de Q-League gewonnen na een erg spannende en hoogstaande strijd. Maar liefst 40 ploegen waren afgezakt naar de parochiezaal van Lille voor deze 2e editie van de voetbalquiz van SC De Noorderkempen, zelf spelend in de Q-League en dus op hun eigen quiz niet op hun sterkst. Voor deze eerste quiz uit de Q-League bleek toch een bepaalde vorm van spanning in de lucht te hangen, niet in het minst bij quizopsteller en presentator Luc Van Loock, die deze eerste Q-Leaguequiz op gang mocht trappen. Maar ook bij de verschillende ploegen zelf die in grote getalen waren afgezakt. Enkel het Limburgse Racing Pelt was het enige Q-Leagueteam dat uitblonk in afwezigheid.
 
Luc had een sterke quiz in mekaar gebokst, waardoor al snel een aantal gelegenheidsploegen de rol moesten lossen. Maar wat tevens ook bleek, was dat de toppers uit het circuit erg sterk van start gingen en weinig lieten liggen. Het werd al snel duidelijk dat tijdens deze quiz, elke misstap genadeloos door de tegenpartij zou worden afgestraft. Goldstar ging de pauze in met 79/80 een gelijk aantal punten als FC De Vrede. Maar ook de andere toppers waren niet ver weg. Paling volgde op één schamel puntje van de leiders, Nijlen United en de Gooners op twee punten, de Underdogs op vier punten en Barca en Kwistedadde op vijf.
 
In de eerste twee rondes na de pauze wist Goldstar twee punten uit te lopen op FC De Vrede en Paling door twee keer een clean sheet, een voorsprong die in de daaropvolgende rondes nog verder kon uitgediept worden, waardoor Goldstar voor de superronde aanving drie punten uit kon lopen op Paling en vier op FC De Vrede, Mercator en de Gooners volgden dan al op vijf punten. Ook voor de plaatsen 6 tot en met 14 zou het nog spannend gaan worden, daar zich maar liefst negen ploegen binnen de vijf punten bevonden met de Spijkers en Kwistedadde in pole position.
 
Door een 29/30 in de superronde wist Goldstar de zege veilig te stellen en behield het drie punten voorsprong op Paling. Mercator wipte over FC De Vrede naar een verdienstelijke derde plaats en de belangrijkste remonte was weggelegd voor de Posthoorn, die door een knappe 29/30 van plaats 11 naar plaats 7 sprongen.
 
De volledige uitslag van deze quiz is uiteraard te vinden op de Q-League site: http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be
 
Goldstar blijkt dus al erg vroeg op het seizoen in goede vorm te verkeren. Hopelijk kunnen we dit houden tot het einde van het seizoen. De kapiteinswissel met Tom en schrijverswissel met Davy blijken dus voorlopig dame Fortuna aan te trekken. Opmerkelijk was wel het hoge niveau van deze quiz. Wat al bij al geen gemakkelijke quiz was, getuige 7 ploegen die niet aan de helft van de punten geraken, wist toch geen grote verschillen te slaan aan de top. 19 Q-League ploegen halen immers meer dan 83% (wat bijvoorbeeld voor het Kleske maar een negentiende plaats opleverde). Goldstar zelf mistte vier vragen op de hele quiz: de man met de meeste bekerfinales (Gert Verheyen, Goldstar: Jean Dockx) werd gemist, net als de ploeg waarbij Marc Brijs en Paul Put nog samen de voetbalschoenen aanbonden (Wilrijk, Goldstar: Tubantia Borgerhout) en een foto van Ndri Romaric (Goldstar: Eric Matoukou). In de superronde liet Goldstar het dan na te gokken op de stad waaruit de ploegen Lokomotiv en Botev kwamen (Plovdiv), daar men ook met 29/30 zeker waren van de overwinning.
 
Verder kunnen we noteren dat Goldstar gematigd positief was over de loting van de Beker van de Kempen. Men was er zich van bewust dat in een poule met drie de kans op het loten van een klepper duidelijk aanwezig was. En dat Barca niet te onderschatten is bewezen ze overduidelijk vooral in het begin van de quiz in Lille, of gaat het Bezemheide worden die als derde hond met het been gaat lopen. Afwachten dus tot in Gierle.
 
Verder naast de complimenten aan de organisatie van SC De Noorderkempen nog een dikke proficiat aan quizopsteller en presentator Luc Van Loock (zie foto) om deze eerste quiz uit de Q-League geschiedenis in goede banen te leiden. De Q-League had zich geen betere quiz als starter kunnen bedenken.
15:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-05

Goldstar wint 3e TIHH Voetbalquiz te Hasselt

Vrijdagavond 7 oktober j.l. heeft Goldstar de derde voetbalquiz van TIHH te Hasselt op zijn naam geschreven. Quizorganisator Wim van Hille wist, ondanks het niet deelnemen aan de Q-League, wat volgens van Hille volgend jaar wel de bedoeling is, vijfentwintig ploegen naar Hasselt te krijgen en wist weer een gevarieerde voetbalquiz in mekaar te stoppen, doorspekt met makkelijke en moeilijke vragen opgefleurt met beelden en foto's op het grote scherm.
 
Op deze generale repetitie voor de eerste quiz uit de Q-League geschiedenis, die volgende week in Lille plaatsvindt, kwamen zeven ingeschreven Q-League ploegen aan de aftrap, waaronder naast Goldstar ook FC De Vrede, Paling, de Gooners, het Kleske, ZVC Turnhout en SC De Noorderkempen - het dient gezegd niet allemaal op volle sterkte. Daarnaast vooral lokale, Limburgse ploegen, waarbij er een aantal verrassend bovenaan meestreden.
 
Bij de pauze leek het een nek-aan-nek race te gaan worden tussen de kleppers uit het circuit. Goldstar en FC De Vrede deelden de eerste plaats met 56 punten, gevolgd op één punt door de Gooners en het erg verassende Century Hasselt en op twee punten door Paling. De strijd was dus open. Door een sterke alfabetronde na de pauze wist Goldstar echter de laatste rechte lijn in te gaan met drie punten voorsprong op FC De Vrede, 6 punten op de Gooners en 7 punten op Paling. Dit hoefde echter niks te betekenen, daar van Hille voor een erg pittige superronde had gezorgd. Bovendien kon het puntensysteem (op 50 punten, reeksen van 3 vragen, waarop 1,3 of 5 of bij één fout antwoord 0 punten waren te verdienen) nog flink wat roet in het eten gooien voor de gokkers.
 
Doch wist Goldstar zijn voorsprong te behouden en won het pleit met 90% van de punten en maar liefst 12 punten voorsprong op FC De Vrede, Paling werd derde, de Gooners vierde en HBVL Terror Squad, de eerste niet-ingeschreven Q-League ploeg, werd verdienstelijk vijfde, hetzij met gelijke punten met het Kleske die op plaats zes eindigden.
 
De einduitslag: 1) Goldstar 179/200; 2) FC De Vrede 167; 3) Paling 161; 4) Gooners 159; 5)HBVL Terror Squad 145; 6) Kleske 145; 7) Nie zievere...speile 140; 8) Century Hasselt 139; 9) De Noorderkempen 134; 10) Hoger Op 130; 11) ZVC Turnhout 129; 12) Forza Grinta 126; 13) Terkoest Alken 125; 14) The Untouchables 100; 15) Biesenboys 96; 16) Troebel 88; 17) FCB 81; 18) Kamasutra 80; 19) Hattrick 76; 20) Loezers 72; 21) KPZ Stevoort 67; 22) Roesjes; 23) Capa Camino; 24) Blauw Zwart; 25) De Mekaniekers
 
Over het algemeen een erg sterke quiz, die zeker een plaatsje in de Q-League verdient volgend seizoen met een sterke mix van vragen voor de gelegenheidsquizzer en vragen waar de top het verschil mee kan maken. Wel af en toe nog wat slordigheden bij de vraagstelling. Zo werd Zeljko Petrovic in dienst van Feyenoord vernoemd, terwijl diezelfde Petrovic samen met Gullit opstapte na diens ontslag en sinds kort weer in dienst is als beloftentrainer van RKC. Verder werd Davor Suker als WK topschutter verkeerdelijk in 1994 geplaatst, en niet in 1998, wat in de puzzelronde o.a. bij Goldstar tot de nodige verwarring leidde en zou Rene Vandereycken de eerste Belg ooit geweest zijn in de Italiaanse competitie. Wat niet helemaal klopt want in 1910-1911 was er al ene Leon Chaudoir bij Napoli en in datzelfde jaar speelden Roger Pierard en Maurice 'Max' Tobias bij AC Milan. Bij ditzelfde Milan treffen we ook ene Louis Van Hege die tussen 1910 en 1917 maar liefst 98 keer scoorde voor de rossoneri en daardoor nog steeds 9e staat in de topschutterslijst aller tijden van AC Milan, hoewel hij die negende plaats dit jaar vrijwel zeker aan ene Shevschenko - met Lotto-schoenen - zal moeten laten. Bovendien was Van Hege twee seizoenen kapitein van AC Milan, iets wat Spalbekenaar Vandereycken hem niet kon nadoen. Zo zie je maar, check en dubbelcheck de gestelde vragen.
 
Aan Goldstar-kant was het dit keer "nieuwe heren, nieuwe wetten". Onze nieuwe ploegkapitein Tom herschikte zijn troepen en dit leidde tot een eerste succes. Kim moest het als schrijver van dienst ontgelden en Davy kweet zich wonderwel van zijn nieuwe taak. Af en toe een beetje onzeker - "schrijf ik nu Paul met twee ll-en?" - in de spelling, maar verder foutloos. Op die éné keer na, toen we hem nog net konden weerhouden om als antwoord op de vraag "wie is de manager van Aruna?", Serge Trimpont te verwarren met Tienpondt, het diensthoofd uit de collega's (zie foto). We zullen het maar wijten aan de pré-Q-League stress. In ieder geval zijn door deze overwinning de verwachtingen bij Goldstar hoog gespannen voor het nakende Q-League seizoen. Hopelijk is een goede generale repetitie, geen slecht voorteken.01:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |