08-11-05

Gooners winnen derde Q-Leaguequiz te Gierle

De geestelijke vader van de Q-League, Jan Staes, wist op vrijdag j.l. een veertigtal ploegen naar zijn eerste voetbalquiz te halen. In maart zal Jan nog een tweede keer aan de beurt zijn, ook al in het kader van de Q-League. Het beloofde met deelname van het gros van de quizploegen dus weer een spannend avondje te worden.
 
De quiz begon met enige vertraging, daar de techniek en meer bepaald de micro ons even in de steek liet. Voor de rest viel er organisatorisch absoluut niks aan te merken op deze goed georganiseerde quizavond. Goldstar, met Jo Van Hoof en zonder Dominique (op Oosterse stage) startte erg sterk met een 30 op 30 na twee rondes. Hoewel er nog enige commotie was tijdens de eerste ronde in verband met de topschutter in tweede nationale. Dit was wel duidelijk Kameroener Jeremie Njock, reeds goed voor een dubbele hattrick tegen Kortrijk en Eupen, en niet zoals verkeerdelijk vermeld Marcos Pereira, zoals ook de Gazet van Antwerpen zou beweerd hebben. Verder waren we ook erg benieuwd naar wie wist hoe de competitie van Qatar heette, nl. de Q-League. Goldstar kwam hier niet verder dan de Golf-Cup, de prins Alh-Hwa Rahncup en nog wat andere Oosterse prinsen, tot onze gastspeler Jo met de Q-League kwam aanzetten. Een gouden zet zo bleek. Ook in de derde ronde bleef Goldstar's clean sheet overeind. Ronde 4 deed dan het maximum van Goldstar sneuvelen, de Duitse stem van Daniel Van Buyten werd niet herkend.
 
De vijfde ronde (een tafelronde) zou erg belangrijk blijken, daar deze als bekerronde uit de bus kwam, Goldstar verslikte zich echter in deze ronde en met zes fouten, zakten ze terug tot de zesde stek, onder andere door een aantal flaters, mede ingegeven door de snelheid waarmee deze ronde diende afgewerkt te worden. Te veel fouten om een goede klassering te behouden, maar wel goed genoeg om een ronde verder te bekeren, daar tegenstanders Barca en Bezemheide op respectievelijk twee en vier punten strandden van Goldstar in deze ronde. Goldstar ging de pauze in met 102 op 110. Wat dit betekende in de stand was niet helemaal duidelijk, daar problemen met de printer, niet altijd tot goede tussenstanden leidde.
 
In ieder geval leidde één ronde na de pauze Mercator en Paling samen de dans, gevolgd op één punt door de Gooners op twee punten door de Underdogs en op drie punten door de Spijkers en Goldstar. De fotoronde was eerder gemakkelijk (30/30 voor Goldstar) en in ronde 8 over de jaren '80 verspeelde Goldstar nog twee kostbare punten, om met een clean sheet in ronde 9 de superronde in te gaan met twee punten achterstand op de verrassende leiders Mercator, gevolgd op één punt door de Gooners en op twee punten door Paling, de Underdogs en Goldstar. Ook de Spijkers deden met een achterstand van vier punten nog mee voor de overwinning.
 
In de superronde kwamen echter de Gooners het sterkst voor de dag met 26/30 en wonnen het pleit met twee punten voorsprong op Paling, drie op de Spijkers, vier op de Underdogs en Mercator en zeven punten op Goldstar, dat met een magere 20/30 deze quiz afsloot, door zes punten te verspelen na drie vragen (de Zweedse bekerfinale, zie hieronder) en de misser van de beslissende penalty in Nederland-Argentinië van het recente WK-20, zijnde Collins John, of was het John Collins (FC De Vrede)? Goldstar dacht aan Ricky Kruys.
 
De volledige einduitslag is terug te vinden op http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be, de officiële Q-Leaguesite.
 
Opmerkelijk was nog dat tijdens de superronde verkeerdelijk de volgende vraag werd gesteld: "Wie verloor recent de Zweedse bekerfinale met 8-1 van Djurgardens?", de driepunter van het thema "verliezende bekerfinalisten". Blijkbaar wist Goldstar als enige ploeg hierop te antwoorden: Atvidaberg (zie logo). Atvidaberg was inderdaad de verliezende bekerfinalist, hetzij niet met 8-1, maar slechts met 2-0. Elfsborg, het door de jury goedgekeurde antwoord, verloor wel met 8-1 van Djurgardens, maar niet in de bekerfinale, doch in de Zweedse competitie. Twee ploegen hadden Elfsborg en kregen de drie punten, m.n. de Spijkers en Libion. Zij hadden net als Jan Staes het verhaal over de met 8-1 verloren "bekerfinale" gelezen in... u raadt het al - de Gazet van Antwerpen. Door de drie extra punten die Goldstar hier misliep en de drie punten die de Spijkers hierdoor verzamelden, liep Goldstar uiteindelijk nog een derde plaats mis, goed voor zes Q-Leaguepunten extra en daardoor mee op kop met de Gooners. Goldstar heeft echter besloten - buiten deze vermelding - hier verder geen gehoor aan te geven, daar men zich er zelf van bewust is dat quizvragen opstellen geen sinecure is en vergissen - of vals vertrouwen van bronnen - menselijk is en anderzijds een voorbeeld te zijn aangaande fair-play, waar de Q-League op gestoeld is, iets wat misschien andere ploegen in het heetst van de strijd wel eens durven vergeten. Moraal van het verhaal: fair-play is tof en vertrouw nooit wat de gazetten schrijven - tenminste niet in Antwerpen -. (Kempens) zand erover, dus.
 
Tenslotte nog even vermelden dat er ook tombolaloten werden verkocht en jullie kunnen al raden wie er bij Goldstar weer in de prijzen viel... Inderdaad onze Davy. Hij won een bon van 10 Euro voor aankopen bij slagerij Staes-Van Zummeren, goed voor wat topkwaliteit pensen, hespen, koteletten en een extra portie Atvidabergsalade ... (grapje Jan, en no hard feelings namens Goldstar).

 


 

20:35 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.