16-11-05

Nijlen United wint quiz te Meerhout-Gestel

Met enige dagen vertraging dan toch nog een verslag over de voetbalquiz van 11 november laatsleden te Gestel-Meerhout. Goldstar, dat in deze quiz, zonder sterkhouder en quizopsteller Davy, maar met Jo Van Hoof, nooit in het stuk voorkwam, heeft even een paar dagen moeten bekomen van de figuurlijke mokerslag die in deze quiz werd toegediend. Zelfs het "ik bel een vriend" zou Goldstar niet geholpen hebben, daar de achterstand van 11 punten op de verdiende winnaars nooit met voldoende hulplijnen zou kunnen opgehaald worden. Wij pleiten dan ook onschuldig aangaande deze praktijken en veroordelen deze ten stelligste als team.
 
Opnieuw had Davy weer een quiz opgesteld met redelijk veel actuele vragen, afgewisseld met pittige foto's, stemmen en de nodige trucjes en verrassingsrondes. Na één ronde binnenlands voetbal waren er nog slechts drie leiders: FC Bouwel, Paling en De Spijkers. Dit drietal werd gevolgd door een twaalftal ploegen, die één puntje prijsgaven in deze eerste ronde. Het beloofde dus een spannende quizavond te worden. Dan volgde een behoorlijk pittige fotoronde, waar de Underdogs uitpakten met 18/20 en samen met Paling de leiding namen die hier één puntje minder scoorde. Mercator en het verrassende Tournee Generale volgden dan op één punt van de leiders. Verderop werd het deelnemersveld flink door mekaar geschud en volgde Goldstar dan al op vier punten van de leiders.
 
Na ronde 3 en 4 en de supergevarieerde variaronde leidde Paling de dans met een fikse voorsprong van vier punten op Nijlen United, naar gewoonte slechts met z'n drieën, vervolgens Mercator op zes punten, Kwistedatte op zeven, De Spijkers en de Underdogs op acht punten en Goldstar op negen punten, en dan al uitgeteld voor de overwinning. 
 
Na de pauze volgde nog een verrassingsronde rond het WK voetbal met geluidsfragmenten, die, wegens gebrekkige akoestiek of geluid, helaas niet voor iedereen erg duidelijk waren, en verder nog buitenlands en Europees voetbal 2005-2006 en de traditionele paninironde, dit keer een mix van nationale competitie en EK/WK. Dit leidde ertoe dat Paling voor het ingaan van de superronde uitzicht had op een eerste Q-Leaguezege met vier punten voorsprong op het opnieuw sterke Nijlen United, zes punten op Mercator, zeven op Kwistedatte en de Underdogs, acht op de Gooners, tien op de Posthoorn en elf punten op Goldstar en De Spijkers. Davy's superronde kennende zou het alsnog erg spannend kunnen worden. En zo bleek.
 
Het waren namelijk de Gooners en Nijlen United die een super-superronde wisten te spelen met 19/20, waardoor de Gooners van zes naar drie wisten te wippen en Nijlen United zelfs Paling (14/20) in extremis nog wisten te onttronen. Mercator verloor een plaatsje en werd vierde, terwijl Barca in de superronde met een knappe 17/20 nog van plaats 10 naar plaats vijf wisten te springen. Goldstar (met nog een redelijke 15/20 in de superronde) werd uiteindelijk negende op één schamel puntje van de nummer vijf.
 
De volledige uitslag is terug te vinden op de website van de Q-League: http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be.
 
"Den Davy was er niet bij" geldt voor Goldstar zeker als valabel excuus voor deze quiz. We zijn er van overtuigd als we hem vrijdagavond om kwart voor acht nog hadden kunnen overtuigen met Goldstar mee te spelen, dat hij ook alle antwoorden had geweten, zelfs zonder GSM. Het mocht echter niet zijn en vandaar dat wij ons bij deze smadelijke nederlaag neerleggen. Uiteraard willen we als team, en dit in naam van heel wat andere teams, die ons op de quizavond zelf, hetzij later hebben gesproken, Davy van harte proficiat wensen met de prachtige organisatie van deze quiz. De verrassingselementen worden elk jaar weer hoog gewaardeerd door het gehele quizcremium. Bij Goldstar zijn er leden, die ondanks een tweede smadelijke nederlaag op twee jaar tijd, dit weten te beamen.
 
En als we erg kritisch zijn op kleine foutjes die in de quiz sluipen bij andere organisatoren, zijn we ook kritisch voor onszelf of onze eigen ploeggenoten, die een quiz samenstellen. We werden er zaterdag tijdens een sportquiz te Boutersem door Kwistedatte, winnaar aldaar, op gewezen dat er een foutje in de quiz was geslopen tijdens de paninironde. Dit ging trouwens volledig buiten Davy om, maar was een foutje van Panini gemaakt in 1981, helaas zijn de feiten intussen verjaard en kan er geen klacht meer ingediend worden tegen Panini. De foto van Zoran Filipovic zou Zoran Filipovic niet zijn maar Dirk Ranson (volgens Kwistedatte). Zij hadden dit ook zo geantwoord, maar geen klacht ingediend aangezien dit moeilijk te bewijzen was en het niet in hun aard ligt hier een hele polemiek over op te zetten. Wij hebben dan zelf de proef op de som genomen en de gewraakte foto naast die van Dirk Ranson uit Panini 1982 en Zoran Filipovic uit Panini WK78 (uitgeschakelde landen) gelegd. Oordeelt u zelf maar.

Een dikke pluim dus voor Kwistedatte, die wekelijks het hele land doorkruisen om aan al onze quizzen deel te nemen, maar wel sterk de sportiviteitsgedachte hoog in het vaandel dragen en respect voor quizorganisator en mede-quizzers belangrijker vinden dan een polemiek rond één punt meer dat hun drie plaatsen winst had doen opleveren. Hopelijk dat ook andere ploegen hier eens over nadenken en tot inkeer komen (zie item fair-play op de Q-Leaguesite).
 
Tenslotte toch nog eens de knappe overwinning van Maarten Torfs' Nijlen United, opnieuw slechts met z'n drieën en opnieuw de beste in Meerhout-Gestel, benadrukken. Kon trouwens niet anders want de quiz vond plaats op 11 november... op Sint-Maarten.

19:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.