04-12-05

Gooners blijven winnen in de Q-League

Vrijdag 2 december was het de beurt aan de Kempische scheidsrechters om zich, onder de deskundige leiding van quizopsteller Toon Valgaeren (Paling) en quizmaster Jos "Hyypiajee" Van Gelder, in het Q-League debat te gaan mengen. Opnieuw wisten 20 Q-Leagueploegen de weg naar de voetbalkantine van Immer-Voortkapel te vinden, de 21e ingeschreven Q-Leagueploeg, met name de Underdogs, moesten in laatste instantie nog forfait geven. Het zou een lekker ouderwetse quiz gaan worden met veel variatie in vragen, van zeer recent tot diep in het verleden. Duidelijk opgesteld door iemand gepokt en gemazeld in het circuit.
 
Goldstar startte met z'n drieën, daar Davy wat later arriveerde omwille van familiale omstandigheden. Dus de eerste ronde zou de schade beperken al een succes zijn. Na die eerste ronde telden we drie leiders met het maximum van de punten, met enerzijds de Gooners, op zoek naar hun derde Q-League zege, en de Spijkers - aan een erg sterk seizoen bezig - en anderzijds toch nog Goldstar. De rest van het deelnemersveld keek toen al tegen een achterstand van twee punten of meer aan. In de tweede ronde lieten zowel Goldstar als de Gooners een puntje liggen en de Spijkers twee punten. Paling en FC De Vrede volgden op drie punten. Het beloofde dus weer erg spannend te gaan worden. Na vier rondes, vlak voor het ingaan van de superronde, leidde Goldstar met één punt voorsprong op de Gooners en was het reeds duidelijk dat de quiz zou beslecht worden tussen Goldstar en de Gooners. De verdienstelijke Spijkers moesten de rol lossen en volgden dan al op zeven punten, vlak voor Paling, FC De Vrede en Kwistedadde, die op tien punten volgden.
 
De fotoronde zou dus wel eens cruciaal kunnen zijn in de quiz, en door het aantal foto's uit de oude doos, wellicht een kolfje naar de hand van Gooner Guy De Dekker. Goldstar hoopte dan ook de averij te beperken, maar maakte toch vijf fouten in deze ronde. Diestenaar Jef Van Camp, die samen met Eric Lievens nog scoorde voor Diest in de bekerfinale van 1964 tegen AA Gent, werd door Goldstar gehouden voor Jef Mermans en bij de foto van Jef Mermans, meende men dan weer John O'Shea te herkennen. Verder heette Sissoko, Traore te zijn en herkende Dominique ook de huidige keeper van Kermt-Hasselt, ex-Genkenaar en bijna dorpsgenoot Sem Franssen niet. Wie verwacht er ook Sem Franssen tegen te komen tussen jef Mermans en Javier Clemente. Uiteindelijk kwamen ook de Gooners er niet helemaal zonder kleerscheuren door, maar toch met twee fouten minder dan Goldstar, waardoor we gingen rusten met de Gooners aan de leiding, gevolgd op één punt door Goldstar, op acht punten door de Spijkers, op elf punten FC De Vrede, Kwistedadde op twaalf punten, Mercator en de Posthoorn op dertien punten en Paling op veertien punten.
 
In de eerste ronde na de pauze wist Goldstar dan weer zijn achterstand in te lopen op de Gooners en het leek een nek-aan-nek race te gaan worden. Uiteindelijk diende Goldstar nog een puntje toe te geven onderweg en vlak voor het ingaan van de laatste ronde, zijnde geen superronde, maar een speciale ronde met een mix van enkele, dubbele, drie-of vierdubbele vragen over oude en nieuwe feiten uit het voetbalwereldje, leidde de Gooners met 117 punten ten opzichte van Goldstar met 116 punten. Het beloofde spannend te worden, wat ook gold voor de derde plaats met Kwistedadde, De Spijkers, FC De Vrede, Mercator, Paling en de Posthoorn allen binnen een marge van vijf punten, maar wel op 12 punten van de leiders.
 
In die laatste ronde toonde de Gooners hun sterkte (36/40), waar Goldstar een magere 32/40 liet optekenen en moest dus reeds voor de derde keer in deze Q-League zijn meerdere erkennen in de Gooners, voor de derde keer in een wisselende bezetting, voor het eerst zonder pa Moyens nota bene. FC De Vrede remonteerde in die pittige laatste ronde hun naaste opponenten en pakte daarmee de derde plaats, tevens goed voor een eerste podiumplaats dit seizoen. Hiermee lijkt FC De Vrede terug naar zijn oude niveau te groeien, wat beloofd voor het vervolg van de Q-League.
 
De volledige uitslag is terug te vinden op: http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be
 
Verder nog complimenten aan de organisatie, die vlekkeloos verliep. Zelfs zo vlekkeloos dat quizmaster "Jokke" Van Gelder er even bij in slaap viel in de vierde ronde na zes vragen en prompt beval op te halen, terwijl hij nog een aantal vragen diende te stellen.

00:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.