30-01-06

Goldstar wint zijn derde Q-Leaguequiz te Wechel

Vorige vrijdag 27 januari heeft Goldstar zijn derde Q-Leaguequiz gewonnen te Wechelderzande. Hierdoor komt Goldstar, wat aantal overwinningen betreft, op gelijke hoogte van de Gooners in de algemene stand. De klassieker aller klassiekers uit het voetbalquizmilieu, was intussen aan zijn tiende editie toe, een jubileum, waarvoor quizopsteller Joël Bertels en de vaste presentator, wiens naam ons ontsnapt, welverdiend in de bloemetjes werden gezet.

 

Wat hieronder volgt is een natuurgetrouwe weergave van de feiten. Daar wij er via een lezersbrief van Goldstarfan van het eerste uur en vaste lezer van deze site, de heer Dirk V.E., op attent werden gemaakt de laatste tijd te zeer de sarcastische toer op te gaan, wat het imago van onze quizploeg niet ten goede komt. Daardoor zal het intellectuele pijl van onderstaand meesterwerk wellicht stijgen ten koste van de pret.

 

Gewoontegetrouw begon de Wechelse klassieker met een ronde binnenlands voetbal 2006, waarin meteen geen enkele ploegen het maximum van de punten behaalden, ook niet Goldstar, dat zich mispakte aan de doelpuntenmaker in de bekerpartij Waasland-Beveren (Romeo Seka). Naast Goldstar scoorden ook De Posthoorn, Gooners, ZVC Turnhout en het verrassend sterk gestarte Bezemheide een 9/10. Na drie rondes telden we dan nog twee leiders, zijnde Goldstar en De Posthoorn. In ronde 4 en 5 liet de Posthoorn het dan even afweten, waardoor Goldstar leidde aan de pauze met vier punten voorsprong op de Gooners en Paling, zes op Mercator en zeven op De Posthoorn.

 

In de drie rondes na de pauze wist Goldstar nog één puntje uit te lopen op de Gooners en Paling en met een maximum op ronde 9 met een comfortabele voorsprong aan de superronde te beginnen. Deze werd dan ook defensief aangevat, want 25/30 betekende automatisch de zege. Goldstar ging dan ook voor vijf driepunters en vijf tweepuntsvragen, waardoor er zowaar nog één gemist werd (de nationaliteit van Aristide Bancé, zijnde Burkinees en niet Guineer). Paling, als dichtste achtervolger gooide alles op alles en ging 10 keer voor de driepunters, waarvan het eentje mistte (toevallig ook de nationaliteitsvraag, dit keer betreffende de Senegalees Sarr) en strandde daardoor op twee schamele puntjes van Goldstar in de eindstand, De Posthoorn werd nog derde, De Spijkers - met een fantastische remonte na de pauze (91/100 versus Goldstar 86/100) - vierde en de Gooners met slechts 22/30 in de superronde vijfde.

 

De volledige uitslag is uiteraard terug te vinden op http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be.

 

Verder werd er in Wechel ook gespeeld voor de beker waarin Goldstar ZVC Turnhout uitschakelde en samen met Paling, Mercator en het verrassende FC Lachenen naar de halve finales trekt. Hierin ontmoet Goldstar Mercator.

 

Tot zover dan dit feitelijke verslag van de Wechelse quiz, waarin we het niet hebben gehad over Davy en zijn hot-dogs, de lage bloeddruk van Kim, die plots ging stijgen naarmate de zege dichterbij kwam of de hamvraag of de Wechelse presentator, wiens naam ons ontsnapt, nu de echte Bob van de Strangers is of niet. Hierover dus geen uitwijding want dat hoort niet op de site van een serieuze quizploeg als Goldstar.

 

Verder nog een dikke proficiat aan Joel en zijn team voor de tiende verjaardag van deze quiz, een monument uit de reeks, waarin velen uit het huidige quizcircuit, ooit hun eerste stappen richting voetbalquizzen hebben gezet. Zonder de quiz van Wechel - tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd -, was er misschien vandaag helemaal geen Q-League geweest.

 

Tenslotte nog enige excuses voor het laattijdig plaatsen van dit verslag, wat enkel te wijten is aan de aanwezigheid van één van onze quizleden/webmaster op het WK veldrijden in Zeddam dit weekend, waar onderstaande reaktie (zie foto) kon worden vastgelegd nadat de speaker bekendmaakte dat Goldstar de quiz van Wechel had gewonnen. 

 

 

21:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.