30-01-06

Goldstar wint zijn derde Q-Leaguequiz te Wechel

Vorige vrijdag 27 januari heeft Goldstar zijn derde Q-Leaguequiz gewonnen te Wechelderzande. Hierdoor komt Goldstar, wat aantal overwinningen betreft, op gelijke hoogte van de Gooners in de algemene stand. De klassieker aller klassiekers uit het voetbalquizmilieu, was intussen aan zijn tiende editie toe, een jubileum, waarvoor quizopsteller Joël Bertels en de vaste presentator, wiens naam ons ontsnapt, welverdiend in de bloemetjes werden gezet.

 

Wat hieronder volgt is een natuurgetrouwe weergave van de feiten. Daar wij er via een lezersbrief van Goldstarfan van het eerste uur en vaste lezer van deze site, de heer Dirk V.E., op attent werden gemaakt de laatste tijd te zeer de sarcastische toer op te gaan, wat het imago van onze quizploeg niet ten goede komt. Daardoor zal het intellectuele pijl van onderstaand meesterwerk wellicht stijgen ten koste van de pret.

 

Gewoontegetrouw begon de Wechelse klassieker met een ronde binnenlands voetbal 2006, waarin meteen geen enkele ploegen het maximum van de punten behaalden, ook niet Goldstar, dat zich mispakte aan de doelpuntenmaker in de bekerpartij Waasland-Beveren (Romeo Seka). Naast Goldstar scoorden ook De Posthoorn, Gooners, ZVC Turnhout en het verrassend sterk gestarte Bezemheide een 9/10. Na drie rondes telden we dan nog twee leiders, zijnde Goldstar en De Posthoorn. In ronde 4 en 5 liet de Posthoorn het dan even afweten, waardoor Goldstar leidde aan de pauze met vier punten voorsprong op de Gooners en Paling, zes op Mercator en zeven op De Posthoorn.

 

In de drie rondes na de pauze wist Goldstar nog één puntje uit te lopen op de Gooners en Paling en met een maximum op ronde 9 met een comfortabele voorsprong aan de superronde te beginnen. Deze werd dan ook defensief aangevat, want 25/30 betekende automatisch de zege. Goldstar ging dan ook voor vijf driepunters en vijf tweepuntsvragen, waardoor er zowaar nog één gemist werd (de nationaliteit van Aristide Bancé, zijnde Burkinees en niet Guineer). Paling, als dichtste achtervolger gooide alles op alles en ging 10 keer voor de driepunters, waarvan het eentje mistte (toevallig ook de nationaliteitsvraag, dit keer betreffende de Senegalees Sarr) en strandde daardoor op twee schamele puntjes van Goldstar in de eindstand, De Posthoorn werd nog derde, De Spijkers - met een fantastische remonte na de pauze (91/100 versus Goldstar 86/100) - vierde en de Gooners met slechts 22/30 in de superronde vijfde.

 

De volledige uitslag is uiteraard terug te vinden op http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be.

 

Verder werd er in Wechel ook gespeeld voor de beker waarin Goldstar ZVC Turnhout uitschakelde en samen met Paling, Mercator en het verrassende FC Lachenen naar de halve finales trekt. Hierin ontmoet Goldstar Mercator.

 

Tot zover dan dit feitelijke verslag van de Wechelse quiz, waarin we het niet hebben gehad over Davy en zijn hot-dogs, de lage bloeddruk van Kim, die plots ging stijgen naarmate de zege dichterbij kwam of de hamvraag of de Wechelse presentator, wiens naam ons ontsnapt, nu de echte Bob van de Strangers is of niet. Hierover dus geen uitwijding want dat hoort niet op de site van een serieuze quizploeg als Goldstar.

 

Verder nog een dikke proficiat aan Joel en zijn team voor de tiende verjaardag van deze quiz, een monument uit de reeks, waarin velen uit het huidige quizcircuit, ooit hun eerste stappen richting voetbalquizzen hebben gezet. Zonder de quiz van Wechel - tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd -, was er misschien vandaag helemaal geen Q-League geweest.

 

Tenslotte nog enige excuses voor het laattijdig plaatsen van dit verslag, wat enkel te wijten is aan de aanwezigheid van één van onze quizleden/webmaster op het WK veldrijden in Zeddam dit weekend, waar onderstaande reaktie (zie foto) kon worden vastgelegd nadat de speaker bekendmaakte dat Goldstar de quiz van Wechel had gewonnen. 

 

 

21:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-06

Ronaldinho en de Gooners winnen eerste voetbalquiz van HO Testelt

Vrijdag 20 januari was het weer zover. Eindelijk nog eens een voetbalquizje wat niet tot de Q-League behoorde, met andere woorden een relaxerend quizje zonder stress. Bovendien was het de eerste quiz ingericht door voetbalvereniging HO Testelt, wat betekent dat er zeker gevraagd zou worden welke Belg de eerste wereldbekerfinale floot (John Langenus), een vraag die iedereen hoort te vragen als hij/zij een eerste quiz inricht. Bij dit soort quizzen is het altijd handig ook te weten wanneer de plaatselijke club werd opgericht (1950) en wat hun stamnummer is (5377). Komt altijd weer van pas. Voor Goldstar verliep dan ook alles vlekkeloos. We waren tijdig weg en zelfs de traditionele "ik moet toch mijn vrouw nog een knuffel geven" van Davy duurde slechts 2 minuten en 4 seconden. Wellicht een nieuw record, zoniet zeker een beste jaarprestatie.

 

De accomodatie mocht er zijn in zaal "De Zil". Vragen geprojecteerd op het scherm, met daarop tot aanvang van de quiz, het logo en stamnummer van HO Testelt (altijd handig dit even te noteren). Voldoende bediening en aan de jurytafel vijf lieftallige, jonge goedogende dames, waarvan er blijkbaar ook nog minstens één met een laptop overweg kon. De quiz ging op 300 punten, er moest dus gewerkt worden vanavond, niet in het minst door de dames aan de jurytafel (samen naar het toilet zou er zeker niet inzitten vanavond). De Q-Leaguequizzen namen een weekje vrij of trokken naar de voetbalquiz in Hasselt, maar toch was de top 3 aanwezig. Deze werden keurig in het midden van de zaal geposteerd met de Gooners, Paling en Goldstar naast mekaar. Er werd begonnen met het uitdelen van een tafelronde op 100 punten, deze diende afgegeven te worden na ronde 5 en bestond uit foto's, logo's, stadionfoto's, een rebus, sponsors, truitjes,... (100 vragen in totaal). Tussendoor liepen dan de vragenrondes van een behoorlijk niveau, met vooral recente vragen die door veel gelegenheidsploegen konden worden opgelost, maar ook een paar pittige vragen, die het verschil konden maken tussen de toppers.

 

Zo verslikte Goldstar zich in de keeper van de Argentijnse nationale ploeg en van de Boca Juniors, met name Roberto Carlos Abbondanzieri. Kim zat er dicht bij en gebruikte ongeveer alle letters uit zijn naam, maar kwam niet verder dan Azonbammieri. Tja, dit zou nog eens een woord zijn voor "Toeters en Bellen" op VT 4. "Mensen, we zoeken een Argentijnse doelman voor 120000 Euro, 120000 Euro, dit is bijna 5 miljoen oude Belgische franken en we zoeken hem al zes maanden, blijkbaar is er niemand aan het kijken op deze zonnige zaterdag, 120000 Euro en nog steeds geen tiende beller....".

 

Voor de rest verliep het voor Goldstar redelijk vlotjes. Met een klein misstapje in ronde twee. Waar ref Tom "Eureka" riep op de vraag wie de kledingsponsor van onze scheidsrechters was "het is Errea", maar het bleek "Erima" te zijn, een "Erreurke" dus van onze Tom, wat gelukkig niet te hard knaagde aan zijn zelfvertrouwen voor het vervolg van de quiz.

 

Er was ook een regionale ronde, die in tegenstelling tot vorige week gelukkig maar over vijf vragen ging, want we bevonden ons op vreemd terrein in de provincie Brabant nu. Doch wat bleek, elke vraag telde wel voor drie punten. Voor Goldstar viel het nog mee, buiten het feit dat we niet wistten dat er bij Sparta Schaffen met vierkante doelpalen wordt gevoetbald (laat staan dat we al wisten dat er in Schaffen überhaupt gevoetbald werd) en dat de afkorting in KMJCFC Zichem staat voor Koninklijke Marie-Josee Footbal Club en niet voor Maria Jeugd of Meisjes en Jongens. Doch wist Goldstar hier de schade te beperken en slechts één vraag, maar wel dus drie punten toe te geven op de 'Brabantse' Gooners. Het stamnummer van HO Testelt hadden we wel goed genoteerd voor de quiz.

 

Bij de pauze leidden de Gooners met 162 punten, zeven meer dan Goldstar, die wel vijf punten te kort hadden gekregen op de tafelronde (90/100 ipv 95/100) en daardoor eigenlijk maar twee punten achterstonden, terwijl Paling met 144 punten derde stond. Goldstar reclameerde de vijf punten zoals het een beleefde quizploeg betaamt (door dit op het antwoordblad van de volgende ronde te vermelden). Tja, anderzijds is het ook niet zo gepast te gaan roepen en tieren aan een jurytafel, die enkel uit lieftallige dames bestaat. Het viel ons daarom ook op dat Davy de stijl van reclameren ook duidelijk aanpastte. Wat normaal kort, krachtig en kordaat gebeurt, zoals "vraag 6: Sonck, 100% zeker", leek nu wel op een lange liefdesverklaring. Er bleef nog amper plaats over op het antwoordblad om de antwoorden neer te schrijven. Duidelijk een tip voor alle quizorganisatoren: zet enkel nog vrouwen in de jury die er goed uitzien, zorg er echter wel voor om je vragenrondes dan te beperken tot maximum 90 punten. Dit telt namelijk wat makkelijker.

 

Waar de eerste ronde er als quiz best mocht zijn, zelfs kon en mocht thuishoren in een Q-League, viel het niveau na de pauze een beetje terug. Men zocht meer de link naar het verleden van het voetbal, maar de vragen waren te gemakkelijk voor de doorwinterde quizzers om hier nog voor afscheiding te zorgen. Vragen naar de echte en volledige naam van Pele, of de legendarische Nederlandse nummer 14 en uiteraard naar John Langenus kunnen zeker geen quiz bepalen voor de toppers. Dit leidde dan ook tot een tussenstand voor de bonusronde, maar nog zonder de superronde mee te tellen met de Gooners aan de leiding met 208 punten, gevolgd door Goldstar met 200 punten en Paling met 184 punten. Goldstar scoorde het maximum op de superronde 45/45, waar de Gooners één keer niet gokten en 42/45 totaliseerden. Daar ook Goldstar nog steeds zijn vijf punten uit de tafelronde er niet bij gekregen had (wellicht wel reeds aangepast met Tipex op het scherm, maar nog niet in de Excell-spreadsheet) betekende dit dat de Gooners en Goldstar zij-aan-zij de laatste rechte lijn ingingen.

Die laatste rechte lijn was een unicum in de voetbalquizgeschiedenis. Helaas zijn hiervan geen foto's nog beelden beschikbaar. De bonusronde ging er om voor het meest te jongleren met een bal. Elke ploeg mocht één speler afvaardigen. Bij Goldstar was de keuze snel gemaakt. Ref Tom kan enkel met zijn fluitje jongleren (dat van scheidsrechter wel te verstaan), Dominique weet al niet meer hoe rond een bal is sinds zijn laatste officiële match, en dito liesblessure, tegen de Heikneuters op 12 mei 1994, verloren met 1-7 nota bene (de 0-4 was dan ook het laatste doelpunt uit zijn carriere). Dus eigenlijk was het simpel. Goldstar kon die quiz gewoon niet verliezen, want wij hadden immers Davy in onze rangen, ex-speler van onder andere Gerhees (stamnummer 3216), Berg en Dal (stamnummer 3057) en ooit nog getest door stamnummer 322, dat toen om financiële redenen niet durfden door te pakken en ene B.Strupar aantrok in plaats van het grote talent uit Paal (het Belgische voetballandschap had er heel anders kunnen uitzien vandaag). Maar het onmogelijke gebeurde, Davy weigerde de zware taak van Goldstar-jongleur op zich te nemen en verwees naar zijn schoeisel. Tja, met die schoenen hadden we hem dan ook beter naar "Sterren op de Dansvloer" gestuurd dan naar een voetbalquiz. Bovendien had hij zich hier niet aan verwacht en net nog een paar porties bitterballen binnengespeeld. Het lot van Goldstar lag dus in handen van Kim, in zijn jonge jaren in Dessel genoemd als "de nieuwe Goots", later "de Carsten Janker van de lage landen" en sinds enkele weken "de blonde Pele". De gekende kreten "Come ón, Kim" klonken door de zaal.

 

Het was echter Paling, die van het kransje favorieten de spits mocht afbijten. Tja, een "jonglerende Paling" daar hebben ze in het dolfinarium in Brugge nog niet aan gedacht (hoewel er nog even enig protest was van enkele aanwezige Gaia-sympathisanten). We hadden even gehoopt op Roger, nog herstellende van zijn fout in de superronde, waar hij de verliezende finalisten van de Uefacup gaf ipv de gevraagde verliezende finalisten van de Champions League -, maar het werd uiteindelijk Julien, afscheidsnemend jeugdtrainer van KSK Wavria, een topper dus. Julien had echter de pech niet op Centre Court (in de gang van de feestzaal), maar op het tweede veld te moeten aantreden, waar tussen de prijzentafel gejongleerd diende te worden met twee ploegen terzelfdertijd. Julien nam een prachtige start met vier nagenoeg perfekte baltoetsen, maar botste toen tegen zijn tegenstander, waardoor zijn vijfde baltoets de edele geslachtsdelen van zijn tegenstander raakte en de voetbal de grond raakte. 4 + 2 maakte dus 6 punten voor Paling.

 

Bij de Gooners was de keuze ook snel gemaakt. Vader Moyens viel af, want die was nog bezig met een lekkere kom verse soep. Stijn evenzeer, want "De Boeck en techniek" dat is als een tang op een varken en voor Wouter zou de druk wellicht te hoog worden voor eigen volk. Dus werd het dan Steven. De psychologische oorlogsvoering in de catacomben kon beginnen. Kim wist wijselijk Steven te laten voorgaan, die een 35-tal keer de bal wist hoog te houden (goed voor 10 punten), volledig in de stijl van Ronaldinho, niet gebruik makend van de deklat dit keer, want die was er niet in zaal "De Zil", maar wel van de deur naar de feestzaal. Kim ging ten onder aan de druk en kwam niet verder dan 7 baltoetsen (goed voor 2 punten). Hierdoor waren de Gooners dus de verdiende winnaars van deze -wel erg- sportieve quiz.

 

Uiteindelijk wonnen de Gooners de quiz met 280 punten, 35 meer dan Goldstar (die 18 punten kregen op de superronde, waar ze er eigenlijk 45 behaalden - blijkbaar was de jury behoorlijk onder de indruk bij het verbeteren van de Goldstar-formulieren, zou dat toch aan die blonde kop van Kim liggen-) en 38 meer dan Paling, dat hierdoor nog bijna de tweede plaats pakte. Verderop volgden de Chellebies (225), de Lachers (219) en Zammel 2 (215). Al bij al kon er gesproken worden van een gezellig quizavondje, met best wel goede vragen en we hebben met z'n allen nog eens goed gelachen en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

 

De praktische proef is hiermee dan ook geboren in het voetbalquizcircuit, binnenkort worden de quizzen dus beslist met abseilen van de Romboutstoren (Walem, Mechelen), armdrukken met Julien (Wavria), op en neer de Dijle overzwemmen (Heverlee), worsten draaien (bij slager Jan in Gierle) en Tom en Kim voorzien als bonusronde een danscompetitie Flamencodansen met Kaat Dillen in Witgoor. Den Davy heeft zijn dansschoentjes al klaarstaan.

 

Alvorens het avondje af te sluiten met een laat diner in de Santa Maria in Meerhout, kostte het Goldstar nog enige moeite om de parking van "De Zil" te verlaten. Tom, loodste ons echter als een waar (lucht)verkeersleider van de parking en toen we zover waren (ongeveer vijf tot tien minuten later) kwam Davy ook naar buiten. "Ik moet toch mijn vrouw nog een knuffel geven?" ging als excuus dit keer niet op, dus koos hij voor "ik heb die Zammelaars nog warm gemaakt?". Even dachten we dat hij het over de jurytafel had, waar hij de tekortgekomen 27 punten was gaan claimen, maar hij bleek het blijkbaar over potentiële inschrijvers voor de "Vlaamse Voetbalcrack" te hebben.

 

Nu dus op naar Wechel, want één ding is zeker: "Goldstar wint de beker".

14:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-06

Goldstar wint zijn tweede Q-Leaguequiz te Kalmthout

Vrijdag 13 januari 2006 heeft Goldstar de eerste voetbalquiz van het nieuwe jaar en meteen ook de 6e uit de Q-Leaguereeks gewonnen. In een tumultrijke quiz ging Goldstar de Q-Leagueleiders de Gooners vooraf, die samen met Kwistedatte het grootste slachtoffer werden van de bewuste achtste ronde, waar maar liefst twaalf kampioenen uit de Antwerpse provinciale reeksen seizoen 2004-2005 werden gevraagd, niet eenvoudig uiteraard als je niet uit de provincie komt.

 

Het bleek voor organisator Dirk Calluy echt vrijdag de 13e te zijn. Want daar waar de meeste ploegen het eens waren over het sterke opzet van de quiz met een goede mix van vragen over vroeger en nu, werd er achteraf vooral onthouden dat er toch wel behoorlijk veel onvolkomenheden in de vraagstelling of antwoorden zaten. Bovendien verliep de puntentelling bij momenten nogal hectisch (met het doorgeven van ploegnummer in plaats van score,...). Wat samengeteld toch wel een donkere schaduw wierp op deze quiz, waar verder qua organisatie niks op aan te merken viel.

 

Het begon reeds in ronde 1, die de traditionele vraag rond de speler van het jaar in Engeland bevatte. Zoals de meeste voetbalkenners weten, bestaan er in Engeland twee van dergelijke klassementen op het einde van het seizoen. De "English soccer writers", de vereniging van journalisten zeg maar, verkozen Frank Lampard tot speler van het jaar voor zijn ploegmaat John Terry en Liverpoolverdediger Jamie Carragher. De PFA (professional footballers association), de collega-voetballers verkozen echter John Terry, die het haalde voor, jawel, Frank Lampard en Steven Gerrard (Liverpool). Elk jaar weer een struikelblok voor de quizopsteller indien niet duidelijk gespecificeerd. Gelukkig kozen de meeste quizploegen voor Lampard, waardoor zeven quizploegen, waaronder de top 3 uit de Q-League ronde 1 afsloten met 10/10.

 

De tweede ronde moest Goldstar zijn eerste punten laten liggen en scoorde een 8/10. De Griekse kampioen 2004-2005 (AEK Athene volgens de quizorganisator) en de laatste topschutter in de Belgische competitie die zijn titel wist te verlengen (Josip Weber volgens de quizorganisator) werden gemist. Goldstar ging voor Olympiakos en Wesley Sonck (niet voor het laatst in de picture in deze quiz, maar daarover later meer). Want was het niet Olympiakos Athene dat in het seizoen 2004-2005 de titel pakte in de Griekse competitie met 65 punten, één meer dan Panathinaikos en drie meer dan AEK Athene. Hierdoor was Olympiakos meteen ook direct geplaatst voor de Champions League. Deze fout werd later toegegeven, doch is Goldstar - wellicht door een administratieve fout - wel op acht punten blijven steken. En wat te denken van Wesley Sonck, want was hij niet diegene die topschutter werd met 30 doelpunten in het kampioenenjaar van RC Genk (2001-2002) en verlengde hij die titel niet één jaar later met 22 doelpunten (2002-2003), een topschutterstitel die hij toen deelde met Cedric Roussel (Bergen). Terwijl onze goede vriend, Josip Weber, tegenwoordig vertegenwoordiger voor DL Chemicals in Kroatië, zijn laatste titel verlengde in het seizoen 1993-1994. De klacht van Goldstar hieromtrent werd echter onontvankelijk verklaard door de jury.

 

De eerste fotoronde volgde die goed in mekaar zat met een goede mix van vroeger en nu en behoorlijk duidelijke copies, wat later op de avond nog zou veranderen. Onder andere in de tussenronde met vijf foto's van stadions, waarvan de laatste, het Willem II-stadion in Tilburg, eruitzag als een overdekte ijspiste. Uiteindelijk geldt hierbij wel dat dit voor elke ploeg hetzelfde is. Goldstar mistte hier alle vijf de stadionfoto's en daarnaast nog de naam van het stadion van Atletico Madrid (Sanchez Pijuan volgens de quizorganisator), maar speelt Atletico Madrid niet reeds sinds 2 oktober 1966 in het Vicente Calderonstadion en FC Sevilla sinds 7 september 1958 in het Sanchez Pijuan-stadion. Ook deze klacht werd verworpen, waardoor Goldstar de pauze inging met een achterstand van 5 punten op de Gooners en verder nog FC De Vrede, Kwistedatte, Paling en de Spijkers moest vooraf laten gaan. Opmerkelijk was nog de vraag in ronde 4 rond een lokale held geboren in 1951 die begonnen was bij Vitesse Stabroek, vervolgens voor Beerschot had gespeeld en in 1979 (blijkbaar dus op zijn 28e naar Antwerp was getrokken). Mooie vraag uit de oude doos en blijkbaar door niemand goed geantwoord. Achteraf bleek het om Patrick Ipermans (foto) te gaan, wat tot enige consternatie leidde. Deze informatie klopte op het geboortejaar na, zijnde 1959 i.p.v. 1951 en dus reeds op zijn 20e naar Antwerp, wat indertijd enige commotie veroorzaakte, daar dit gebeurde door een administratieve fout op het Kiel (dus in deze context wel een passende vraag). Misschien had een volledige carriere van deze speler toch wat ploegen op het juiste spoor kunnen zetten. Ipermans speelde later nog voor Cercle, Germinal Ekeren en beëindigde zijn carriere op het hoogste vlak op 13 mei 1989 met een 4-2 nederlaag van RWDM, zijn laatste club in eerste, op Anderlecht.

 

De gokronde werd door iedereen goed overleeft, waarin we zochten naar Juan Lozano, op basis van één letter uit elke ronde, behalve bij Paling die slechts 3/10 haalden. De andere Q-Leagueploegen zaten tussen de 6 en de 8 punten op deze ronde met een uitschieter van de Prutsers, die Juan Lozano al na twee rondes gevonden hadden (of toen al de moed hadden om af te geven), want Goldstar had de naam Lozano al op papier staan als mogelijk antwoord na de tip dat het om een speler ging uit de jaren 70-80. Er werd echter op zeker gespeeld en pas na ronde 3 afgegeven, goed voor acht punten.

 

Het tweede deel van de quiz werd echter overschaduwd door een aantal spijtige voorvallen, zo was er de ridicule vraag rond Wesley Sonck, die in 1996 bij Germinal Ekeren terechtkwam en daarvoor door Eendracht Aalst weggekocht werd bij een Nederlandse club. De vraagtekens vlogen door de zaal. Toch wel een flagrante flater van de organisatie, die toch nog op meer sympathie kan rekenen dan het feloverdreven hoongelach van sommige quizploegen, dat hierop volgde. Het was niet de meest charmante fout, die misschien door de meeste voetballeken niet zou zijn gemaakt, maar het is wel belangrijk om alsnog het respect te bewaren voor de organisatie of collega-quizzers. Goldstar liet zich hier niet in meeslepen en wist door deductie te besluiten dat het hier wellicht om Edwin Van Ankeren en niet Wesley Sonck ging en diens vorige club was... PSV. Hierdoor scoorde Goldstar in deze ronde als enige ploeg een tien. Zonder pretentieus te klinken, vinden we bij Goldstar dat hierdoor dat punt dan ook een verdiend punt was.

 

De achtste ronde was dan wellicht de druppel die bij velen de emmer deed overlopen. De kampioenen 2004-2005 werden gevraagd van eerste nationale tot en met alle reeksen provinciale (maar enkel uit de provincie Antwerpen). Dit was dus meteen de dooddoener voor alle niet-Antwerpse quizzers, die nota bene nog het verst moeten reizen om op de quiz te komen en 's avonds ook het laatst weer terug thuis zijn. Een gemaakte fout, die niet wordt hersteld, en die éénieder die quizzen organiseert kan overkomen, of een onduidelijke foto, zijn voor elke ploeg gelijk en hiermee win of verlies je dan ook geen quiz, maar een vragenronde als deze kan de waardeverhoudingen wel eens door mekaar schudden en dat was uiteraard een spijtige zaak.

 

Verder was ook de bijnamenronde er een beetje te veel aan, en had de organisator dan misschien toch beter voor een traditionele superronde gekozen. Bijnamen is en blijft een moeilijk iets, daar sommige spelers of sommige ploegen meerdere bijnamen kunnen hebben. Want was nu Lev Yashin "de zwarte spin", "de zwarte panter" of "de zwarte octopus" (deze laatste volgens de organisatie), zelfde geldt voor Barcelona en de "blaugrana" of zijn het de "azulgrana" (organisatie) en de voorstanders van Johan Cruyff zullen over "het genie" spreken en zijn tegenstanders over "het orakel van Betondorp" (organisatie). En is de "goddelijke kanaries" als bijnaam voor het Braziliaanse elftal niet al even vaak gebruikt en des te mooier dan "selecao".

 

De volledige uitslag is te vinden op de Q-Leaguesite en Goldstar beseft dat het de zege te danken heeft aan de provinciale ronde, waarin Tom zijn beste beentje voorzette met 15/20. De grote verliezers hier waren Kwistedatte en Gooners met telkens 6/20, die daarmee ook nog twee vierdeklassers mistten (want naar onze mening wel tot het collectief geheugen van een quizploeg mag behoren, waardoor Goldstar in feite hier twee punten beter deed dan de voornaamste concurrenten in deze quiz. Zonder deze ronde had Goldstar misschien/wellicht de zege moeten laten aan de Gooners, hoewel dat dan weer afhing van wat betwiste vragen. In ieder geval een tumultueuze quiz, maar wel eentje die misschien door zijn uitslag weer enige spanning in de Q-League heeft gebracht. De organisatie zal zich wellicht beraden over hoe bovenstaande zaken te voorkomen een volgende keer en misschien wat meer tijd steken in het checken en dubbel-checken van vragen, alsook respecteren dat er ploegen van verder komen en de lokale vragen (waarvan er best een paar in een quiz mogen zitten voor de gelegenheidsquizzer) te beperken. Aan de rest van de organisatie dient niet gesleuteld, niemand heeft dorst moeten leiden en de croque monsieurs zijn nergens beter als bij Bezemheide Sport. 

13:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |