27-02-06

Waar blijven die verslagen?

Beste Goldstarfan,

De voorbije drie quizzen hebben jullie - vooral door tijdsgebrek en een writersblock van onze verslaggever ter plaatse - de verslagen van de quizzen te Heist, Waregem en Overpelt moeten missen. Dit was tevens een ware test om de echte "die hard fans" van Goldstar te leren kennen, want van uit verschillende hoek rees protest op wegens het niet verschijnen van quizverslagen - het plaatsen van een rasistische cartoon had wellicht minder commotie veroorzaakt -, wat onze verslaggever weer heeft gemotiveerd om zich van zijn writersblock te ontdoen en jullie te beloven vanaf de volgende quizzen weer een verslagje op de site aan te bieden. Weinig nieuws onder de zon overigens. De Gooners sloegen toe in Heist en Waregem, Goldstar deed dat in Overpelt.

In Waregem kon er over supprematie van de Gooners worden gesproken, daar waar in Heist Goldstar nog redelijk in de buurt kon blijven, werd Goldstar in Waregem helemaal weggeblazen, maar pakte revanche in Overpelt.

Van de quiz in Heist onthouden we vooral dat Servette Geneve in derde klasse speelt en niet op kop staat in tweede, en dat dit wel degelijk Sion is. Maar vooral dat het eigenlijk totaal niets uithaalt, vragen te betwisten onderaan het volgende antwoordblad, want hier wordt - tot tweemaal toe zelfs hetzelfde punt - toch niet op gereageerd door de jury. Daar Goldstar gezworen heeft van betwiste vragen steeds onderaan het blad te vermelden, moesten we ons hier na de quiz van Heist nog eens over bezinnen onder het genot van een Döner Kebap in de Santa Maria. Wellicht wordt het door de organisatoren meer geapprecieerd dat er door de zaal geroepen wordt van "HE, dat klopt niet, zulle manneke" of dat er aan de jurytafel geschreeuwd wordt tijdens de pauze. Dus waren wij ervan overtuigd dat er de volgende quiz bij Goldstar "sprietje getrokken" moest worden wie de rol van schreeuwlelijkerd zou uithangen. Wellicht een rol op het lijf geschreven van onzen Tom. Rare jongens trouwens, daar in Heist want naar we van Kwistedadde hebben begrepen, als ge daar in keurig Westvlaams de weg vraagt naar het voetbalveld, dat niemand u dat kan vertellen. Kwistedadde dat in Heist verrassend versterkt werd met supersub Stijn De Boeck, daar waar Stijn normaliter met de Gooners of Paling - derde in de stand en in Heist maar met z'n drieën - speelt,... Zou Stijn in handen zijn van de Chinese gokmaffia en mocht Paling deze quiz niet winnen, wellicht zondagavond te zien in Panorama,... Verder belangrijk te onthouden dat den Davy even goed hot-dogs kan eten als de Kim en dat hot-dog eten, schrijven en nadenken een dodelijke cocktail is voor de gemoedsrust binnen een quizploeg.

Een week later voor de quiz van Waregem was er enige consternatie in de Q-League. Dominique werd immers de dag van de quiz iets na de middag in Leuven gesignaleerd samen met de Gooners. Zou er een transfer in de maak zijn binnen de topploegen van de Q-League? Niets was echter minder waar, Dominique ging gewoon een matchke meepikken van Racing Genk op Zulte Waregem alvorens naar de quiz te gaan. Als psychologische oorlogsvoering kon dit tellen, dacht hij, want hij had er - met dank aan quizorganisator Lieven Verstaen - voor gezorgd dat de Gooners in het Genkse vak terechtkwamen. Tja, ge zult daar maar gezeten hebben als supporter van Anderlecht, in een match waar Orlando Wandelaar weer uitblonk in afwezigheid en dan nog een jaske dragen met "Orlando Magic". De quiz op zich nam een blitzstart. Voor Goldstar enigszins doorhad welke bladeren nu bij welke vraag hoorden, was het al pauze en stonden we al ver genoeg achter om de quiz niet meer te kunnen winnen. Het was niet nodig de vragen te betwisten door door de zaal heen te gaan roepen dit keer, want de organisator had hier keurig briefjes voor voorzien, die dan ook gretig door Goldstar werden volgeschreven, zelfs tweemaal onterecht. In ieder geval werd er op elke klacht hetzij publiekelijk, hetzij persoonlijk teruggekomen. Mooi zoals het hoort dus. Verder onthouden we de tweede plaats van de Pekkers, wellicht meteen de beste prestatie van een niet Q-Leagueploeg dit seizoen, enkel nog te verbeteren door een overwinning van "de lustige zuipers" of "tetteketet" in Bouwel. Aangezien we hebben vernomen dat er in China flink gegokt wordt op de Q-League is dit zeker niet uit te sluiten,... En ligt Bouwel niet vlak bij Lier?

Het was dus vijf voor twaalf voor Goldstar in de Q-League. Er moest in Overpelt gewonnen worden om de aansluiting met de Gooners te bewerkstelligen. Voor Dominique was het kwart voor acht... toen hij thuis vertrok om om zes voor acht op de quiz te arriveren. Ook een record uiteraard, daar hij normaal meer dan een half uur nodig heeft om zijn eerste ploegmaat op te pikken. De Gooners leken na de aartsmoeilijke fotoronde op een zege af te stevenen, namen zelfs een voorsprong van vijf punten, maar uiteindelijk won Goldstar nog het pleit met één punt voorsprong op de Gooners (wat er naar onze bescheiden mening vier hadden moeten zijn, daar in de superronde "Total Network Solutions" niet werd goedgerekend, maar wel "Llansantfraid", wat in feite dezelfde ploeg is). Soit, Goldstar knoopte weer aan met de zege en de strijd om de Q-League is weer open.

Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte over het reilen en zeilen van de voorbije week. Ondanks enige strubbelingen rond hot-dogs, schrijvers en een pint mazout, is alles nog "koek en ei" of moeten we - de Santa Maria indachtig - zeggen "kebab en pita" binnen Goldstar en zijn we klaar voor de rest van het seizoen. Vanaf volgende quiz mag er dus ook weer een pittig verslag verwacht worden op deze site. Hopelijk heeft onze fan "nummer 1", "onze eigen Manolo"  D.V.E. uit B., zijn internetabbonement intussen nog niet opgezegd vanwege het uitblijven van de verslagen. Dus de site blijven bezoeken, mannen en als ge nog eens in Meerhout komt op een vrijdagavond na één uur, spring dan een keer in de Santa Maria binnen, wij zullen er in ieder geval zijn,...

10:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |