04-03-06

Goldstar wint voetbalquiz te Beerse

Goldstar heeft vrijdagavond 3 maart j.l. de voetbalquiz van Lentezon Beerse gewonnen. Van lentezon was er echter niet veel sprake, wel van besneeuwde landschappen en veel mist om naar Beerse en weer naar huis te trekken. Ondanks het slechte weer konden de organisatoren, onder aanvoering van Jan Woestenborgs, van quizploeg de Prutsers, toch op 28 deelnemende ploegen rekenen. Aangezien de drukke agenda van Q-Leaguequizzen in de komende weken, lieten heel wat Q-Leagueploegen deze quiz links liggen om een weekendje platte rust te nemen. Zo ook Davy bij Goldstar, die na drie slapeloze nachten - twee omwille van de ziekte van zijn zoontje, en één omdat hij te veel van zijn eigen bereide bitterballen gegeten had op de Q-Leaguevergadering, die vorige dinsdag bij hem thuis doorging -. Vandaar diende Goldstar in allerijl vrijdagmorgen nog even "good old" Rany, in feite "great old" Rany maar dat wil hij niet zo graag horen, nog eens van onder het stof te halen. Nou ja, van onder het stof, dat viel uiteindelijk nogal mee. Qua kennis wat minder bij na lange afwezigheid, hoewel nog steeds niet in de luren te leggen bij vragen rond den Beerschot, maar daarentegen wel in staat wat meer gewicht in de strijd gooien  - minstens 10 kg -.

De quiz begon voorspoedig voor Goldstar met meteen een voorsprong van twee punten op de rest van het veld. Een veld dat nog een aantal Q-Leagueploegen bevatte met de SC De Noorderkempen, ZVC Turnhout, Dug Out en het zwarte beest (zoals dat in voetbalmiddens heet) van Goldstar, zijnde de Gooners, met Wouter en Didier, aangevuld met supersub Stijn en Paling Toon (op 22 maart te bewonderen aan de zijde van Ben Crabbé in Blokken). Het zwarte beest blijkt dus een paard te zijn. En nu we het toch over paarden hebben, ook slager Jan Staes was aanwezig met zijn quizploeg "FC Hard en Droog". Jan oefent al volop voor het duo-quizzen, want kon slechts één ploegmakker bereid vinden om met hem deel te nemen aan deze quiz. 

De quiz zat erg goed in mekaar, met geen betwistingen rond vragen, zelfs niet rond de vraag hoeveel gele kaarten een scheidsrechter in een match in de Belgische competitie maximaal kan trekken, ermee rekening houdende dat hij geen gele kaarten geeft aan spelers op de bank, die niet op het veld komen? Het juiste antwoord is 37. Wat dan ook klopt als een bus, want bij de 37e gele kaart dient de match gestaakt te worden. Is dit een goede vraag om op een voetbalquiz te stellen? Ja en Nee eigenlijk. Ja, want het heeft alles met het spel te maken en er moet uiteindelijk ook nog eens bij nagedacht worden, want wees eerlijk wat is het verschil tussen zo'n vraag en het vragen van het rugnummer van Vandenborre? Is toch ook 37. Nee, aangezien je als quizzer bij een dergelijke vraag nog met meerdere vragen blijft zitten, zoals "hoe is die scheidsrechter in godsnaam thuisgeraakt?", "hoeveel doden vielen er tijdens de supportersrellen achteraf?", "was het Gummieny?", "wordt er in China op aantal gele kaarten gegokt?", "...en wat gaat het komische duo Verstringhe en Peeters hiervan verklaren in Panorama?",... Hopelijk kan quizopsteller Jan Woestenborghs ons hier nog enige verduidelijking geven op één der volgende quizzen.

De quiz was sterk gericht op het niveau van de gelegenheidsquizzer, die dan ook in grote getalen aanwezig was, wat de hoge score van de Q-Leagueploegen mee verklaart. Maar waar uiteraard niets mis mee is, zo kun je de gelegenheidsquizzen op langere termijn blijven binden. Sterk werk en absoluut geen gepruts dus, bij de Prutsers. Spijtig van de vraag rond de vierde ex-Duitse kampioen die dit jaar in de Champions League zat naast Bayern, Werder Bremen en Schalke 04. Want deze vraag over Rapid Wien, werd vorige week in Overpelt al gesteld, waar de Prutsers niet aanwezig waren en waardoor de daar aanwezige Q-Leagueploegen lichtjes in het voordeel waren.

Goldstar ging met een clean sheet - "ik wil 100% hebben met de pauze" dixit Kim "Michel" Wuyts - de pauze in. Tijdens de pauze werd elke ploeg getrakteerd op een portie bitterballen. Stond Davy misschien in de keuken?

In totaal miste Goldstar slechts 8 punten waarvan 5 in de superronde. Dus vóór aanvang van de superronde ging men slechts drie keer in de fout. Eerst bij de vrouwelijke voetbalster, die voor Standard, Lentezon en nu Vlimmeren speelde. Goldstar ging voor Claes, maar het was Klessens. Luc van Loock, als notoir vrouwenkenner - in het voetbal wel te verstaan -, gaf ons hierbij enige duiding: "Allez witte gullie da nie, Klessens, die van dat spiegeltentenbedrijf van Willem Klessens, die in de jaren 20 met zijn dansorgel de zaak opstartte, daarna overgaf aan zijne zoon Gust Klessens, die de zaak verder uitbouwde en doorgaf aan zoon Willy Klessens en vandaag de dag zitten ook den Tom en de Johnny mee in de zaak, awel en het is de zus Hilde Klessens die nu bij Vlimmeren shot". Een spiegeltentenbedrijf wie had dat ooit gedacht. Ben d'er maar één keer geweest en toen kwam ik steeds dezelfde lelijke vent tegen en sindsdien krijgen ze mij hier nooit meer binnen.

Verder herkende we het ticket van Millwall-Gillingham niet in de bijster originele ticketronde, chapeau voor opsteller Jan voor diens creativiteit in deze en maakte onze schrijver van dienst in deze zelfde ronde nog een beginnersfoutje, wat gezien de uitslag met de mantel der liefde werd bedekt.

In de superronde behaalde Goldstar net als eerste achtervolgers Underdogs en Dark Horse 25/30, wat 28/30 had kunnen zijn ware het niet dat de nodige voorzichtigheid werd ingebouwd omwille van de vijf punten voorsprong. Al bij al dus een geslaagde quizavond voor Goldstar, maar zeker ook voor de organisatoren, die het er bij hun eerste keer goed vanaf hebben gebracht. Ik denk dat er veel bij zijn bij wie het de eerste keer minder goed lukte, we hebben het over het organiseren van een quizavond welteverstaan.

Quizploeg "Club Brugge" werd laatste met 83 punten, al geleden van het seizoen 1950-1951 dat dit nog gebeurd was. Zij kregen een champagne-ontbijt aangeboden. Net op het moment dat de hele zaal "jeannetten" wilde gaan roepen, bleek het om een voltallige quizploeg met vrouwen te gaan, waarna naar verluid Jan Staes zich spoedde naar de tafel van de bewuste ploeg om een paar transfers te bespreken voor "FC Hard en Droog", hoewel wij hem adviseren in dat geval best de naam van zijn ploeg te veranderen.

De uitslag luidde als volgt:

1. Goldstar 195/203; 2 Underdogs 190; 3 Dark Horse 188; 4 Dug Out 184; 5 ZVC Turnhout 183; 6 ZVC Westmalle 176; 7 SC De Noorderkempen 176; 8 Local & Co 169; 9 Portigol 168; 10 Ik doe er ene oep 156; 11 De Tappers 151; 12 Vlimmeren Sport 2 150; 13 FC Hard en Droog 146; 14 Fritje Tartar 146; 15 De Voorlaatste 140; 16 Goe Bezig 135; 17 Vlimmeren Sport 1 130; 18 The Reds 120; 19 Vergane Glorie 118; 20 PSV West Side 112; 21 De Trainers 111; 22 Jeugdbestuur 111; 23 Blauwe Parel 104; 24 Preminiemen 104; 25 't Hemeltje 101; 26 Nooit verwacht en toch gekomen 99; 27 De Proostjes 90; 28 Club Brugge 83.

Na afloop was het te mistig om de Santa Maria in Meerhout nog te bereiken, dus diende het eetfestijn in het centrum van Dessel plaats te vinden, nadat we - geloof het of niet - Kim eerst nog thuis af hebben moeten zetten. Zou één van de gemiste vragen hem nog steeds op de maag hebben gelegen...

Volgende week, door de afwezigheid van Davy en Tom, geen Goldstar op de "Eustelboys"-quiz te Genebos (Ham), maar wel de Golden Libies, waar Kim en Dominique samen met de helft van Libion zullen trachten de zege in de wacht te slepen. Wij groeten D.V.E. uit B. bij deze van harte, oogjes sluiten, snaveltjes toe en tot volgende week dan maar weer.

Verder nog te vermelden dat quizopsteller Jan Woestenborghs ons op basis van bovenstaand verslag nog wist te melden dat wat de vraag van de gele kaarten betreft: "Gumienny heeft het achteraf bij de gokchinees kunnen gaan uitleggen, de mannen van onze voetbalbond hadden gewed op 36... Al het bondsgeld vergokt dus (zouden de KBVB zelf nu nog een licentie krijgen?), er vielen echter geen doden. Gelukkig maar." Bij deze. (update 16:08 u)

12:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.