27-03-06

Goldstar herpakt zich met zege in de Q-League

Na de nederlaag met één punt verschil tegen Gooners in de quiz van Walem van een week voordien heeft Goldstar zich vrijdag op prachtige wijze herpakt van deze nederlaag. In een spannende quiz wist Goldstar in de superronde alsnog de zege van Paling af te snoepen. Goldstar en Paling eindigden met gelijke punten, maar Goldstar scoorde beter in de superronde.

De quiz van FC Bouwel was weer erg sterk bezet, er werd gespeeld voor een volle kantine met daarin dertig ploegen. Paling viste dit keer niet achter het net en nam een bliksemstart. Aan de pauze leidde Paling met maar liefst zes punten voorsprong op de Gooners en Mercator en zeven op Goldstar en de Underdogs. Ook de Spijkers en FC De Vrede volgden op lichte achterstand. Verrassend maar wel vonden we de Eustelboys in het zog van Kwistedadde, de Posthoorn en Nijlen United op 11 punten van Paling, maar slechts vier van Goldstar. Na het dopingverhaal in het Kempens wielermilieu, werd nu ook reeds gewag gemaakt van doping in het Kempens quizmilieu. Het WADA zei gewaarschuwd, Oosterlo staat hiermee op de kaart.

Tijdens de daaropvolgende rondes veranderde weinig aan de stand. Paling liep zelfs nog even uit tot zeven punten op Mercator en acht op Goldstar en de Gooners. Het zou eindelijk nog eens gaan lukken voor Paling, wat ze uiteraard door ieder gegund werd. Het was echter de invulronde die roet in het eten gooide, "Paling in 't roet" zeg maar, want vlak voor de superronde, was het niet meer Paling die de dans leidde, maar wel de onovertreffelijke Gooners met één punt voorsprong op Paling en twee op Goldstar. De Underdogs stonden nog op drie punten en de rest leek uitgeteld. De superronde was echter een kolfje naar de hand van Goldstar met een paar vragen uit buitenlandse competities en tweede nationale, spek voor de Desselse bekken bij Goldstar. Maar ook Paling liet zich niet onbetuigd, doch hun 28/30 bleek niet genoeg te zijn voor de overwinning, die door een prachtige 29/30 superronde naar Goldstar ging. Voor Toon Valgaeren, was het na Blokken de tweede keer onderuit in de superronde op één week tijd. Voor Goldstar de derde overwinning op rij in Bouwel, even goed als Tom Boonen in Harelbeke. De Gooners bleven voor de derde plaats op zes punten van Goldstar nog vlot de Underdogs en FC De Vrede vooraf. Hierdoor ligt de strijd om de Q-League weer helemaal open. Zesde werd Mercator, goed voor een vreugdedansje van Fons De Koninck, want zij spelen komende vrijdag om de beker van de Kempen tegen Paling. Dit alles dankzij een ronde Africa cup. De eerlijkheid gebied ons hier te stellen dat Mercator in dit thema wel een streepje voor had, want in Antwerpen stad wonen nu eenmaal meer Afrikanen dan op de Kempense en Limburgse boerenbuiten.

Verder kunnen jullie nooit raden, waar dit avondje weer werd afgesloten... de Santa Maria natuurlijk. Nog een proficiat aan Yves Torfs voor de erg sterke quiz, die toch weer voor de nodige spanning zorgde tussen de toppers, net als een week voordien bij Freddy Cockx in Walem overigens.

20:25 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.