27-03-06

Great Old Freethiel wint quiz te Kapellen

Terwijl het Q league circuit zijn tenten neerzette in Bouwel, werd er in Kapellen ook een voetbalquiz georganiseerd door FC De 7de hemel. Met een goede bezetting van 22 ploegen ( waaronder 3 Q league ploegen : Dug Out/ Bezemheide/ Great Old Freethiel - allen bevriend met de organisator en daarom afwezig in Bouwel) werd om 20h stipt het startschot gegeven, van wat later zou blijken, een spannende kwisavond.
Na de opwarmingsreeks bleek dat het spannend ging worden. ( 3 maximums: Dug out / Kielse ratten en Great Old Freethiel scoorden 10/10).
In ronde 2 moest zowel Dug out als Great Old Freethiel de Kielse ratten (elk jaar sterk in Kapellen en tevens ex winnaars) laten gaan. Missers waren o.a. wie heeft stamnummer 2 (Daring Brussel) en de laatste CL overwinning (1-0) van Anderlecht voor die grote reeks nederlagen (Lyon). In reeks 3 & 4 veranderde er niet veel in het klassement.
Wel enkele leuke vraagjes o.a. de naam van het gokschandaal dat begin jaren 80 in Italie werd blootgelegd (Totonero) en naam oefencomplex van Moeskroen (Futursport)
De laatste ronde voor de pauze was een puzzelronde, die snel door Great Old Freethiel snel werd ingevuld (iets te snel zou tijdens de pauze blijken). Great Old Freethiel had twee oplossingen omgewisseld op het antwoordenblad en kreeg dus maar 23/25 ipv 25/25. Dus bij de pauze stonden de Kielse ratten met 63/65 stevig aan de leiding , Dug Out 59 en Spurs en Great Old Freethiel 58, Bezemheide 56....).
Bij Great Old Freethiel was men een beetje ontgoocheld door deze schrijffout, maar zoals reeds meerdere malen gezegd : voetbal is en blijft een onberekenbaar spelletje ook al is het in een voetbalkwis....
Want in reeks 6 & 7 lieten de Kielse ratten enkele dure puntjes liggen en de spanning zat er weer volledig in. Dug out (winnaar vorig jaar) en Great Old Freethiel stonden plots aan de leiding, gevolgd op één punt door Kielse Ratten en twee door Spurs en Bezemheide met 3 punten achter was nog niet uitgeteld....)
In de volgende 2 rondes nam Great Old Freethiel één puntje voorsprong op Dug Out en werd alleen leider. ( o.a. nieuwe hobby van scheidsrechter Heuzer - American football). Maar er was echter nog niets beslist daar de superronde (op 30 punten) het klassement nog totaal kon door elkaar schudden...
In deze superronde ( 1-2-3 punten) speelde Great Old Freethiel op veilig en scoorde 22/30 (wat later bleek ook de hoogste score op die reeks). Dit bleek een goede zet want de Kielse Ratten scoorde eveneens 22/30 en Dug out 20/30. (o.a. in de superronde : enigste en laatste tegenstander van Seraing Europees - Dyn. Moskou / naar wie werd het stadion van Academica Coimbra genoemd - sergio conceicao). Dus de felbevochte overwinning ging uiteindelijk naar Great Old Freethiel.
Eindstand: 1. GOF 118; 2. Kielse ratten 117; 3. Dug out 115 4. Spurs 106; 5. Bezemheide 104 .....
Een deugddoende overwinning voor Great Old Freethiel, misschien wel een opsteker voor de laatste rechte lijn in de Q league , te beginnen vrijdag in Gierle....
 
Verslag: Gunther Verleysen, Great Old Freethiel

20:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.