29-04-06

Mercator wint voorlaatste Q-Leagueploeg te Oud-Heverlee

Na een korte lenteslaap van onze webmaster, maar zeker geen schoonheidsslaapje zo bleek, kunnen we vanaf vandaag weer een verslag aanbieden van de quiz van gisteravond in Oud-Heverlee Leuven, in de thuishaven van de Gooners (de verdiende winnaars van de Q-League 2005-2006). Dat het bij Goldstar in de voorbereiding niet goed zat was al snel duidelijk, want Kim kreeg al vlug te maken met krampverschijnselen onderweg van Gestel naar Leuven. Het dakvenster diende even geopend om Kim toe te laten even recht te staan in Davy's auto. We zagen een aantal kinderen wijzen naar Davy's auto van "kijk mama, dat zwaailicht heeft een brilleke op".

Vervolgens vernamen we uit welingelichte bron dat het bewuste VM-artikel over de Q-League één en ander zou teweeggebracht hebben binnen bepaalde ploegen. Zo zou naar verluidt De Posthoorn, niet aanwezig te Oud-Heverlee, een sponsor hebben gevonden, iets met behangpapier of zo en volgend jaar onder de naam van die sponsor aantreden. Hiermee zet zich de drastische vercommercialisering van de Q-League definitief door. Na de Allianz-arena en het My.com-stadion dus binnenkort in de Q-league te bewonderen Mercator (is al een commerciële naam, zij waren dus eigenlijk de grondleggers), Black & De Dekker (Gooners), Captain Iglo vissticks (Paling), NATO (FC De Vrede), Viagra (Hoger Op), Orga-pharma geneesmiddel tegen Alzheimer (Kwistedadde),... Goldstar wil niet achter blijven met een nieuwe naam, maar vindt het wel belangrijk om zijn eigenheid niet te verpatsen aan de consumptiemaatschappij en zal voortaan, na de zoveelste tweede plaats van het seizoen gisteravond als naam "De Poulidors" aannemen.

Andere aardigheid die voor de quiz te rapen viel, was de eerste vrouwelijke deelnemer uit geschiedenis van de Q-League - binnen een Q-Leagueploeg wel te verstaan. Hier hadden de jongens van Libion voor gezorgd. Haar naam was Sarah en weer maar eens naar verluidt zou ook Libion van plan zijn volgend jaar zijn naam te veranderen, dit keer in "Libido". Er zou echter nog protest zijn van ploegkapitein Marc Van Hout, die al in vergevorderd stadium van onderhandeling zou zijn met brouwerij "Duvel". Om Mark te overhalen, mocht hij recht tegenover Sarah plaatsnemen.

Over de quiz an sich valt weinig op te merken, enkel dan dat Dienst wel van dienst was tijdens de replay van het EK68 en dus net als Gonella zowel een EK als een WK finale floot. De organisatoren van de OHL-quiz zijn dan ook door de wol geverfd, wat niet kon gezegd worden van de GPS van de presentator want die arriveerde ruim te laat, net als een aantal deelnemende ploegen. Guy De Decker had weer voor enig vrouwelijk schoon gezorgd bij het ophalen van de antwoordbladen, dus ook dat zat behoorlijk snor.

Goldstar en de Underdogs namen de sterkste start en aan de pauze leidden ze met twee punten voorsprong op de Underdogs, vijf op Mercator en zes op Kwistedadde. Paling, nochtans op hun eigen terrein aan de Zoete Waters, maar slechts met zijn tweeën (er kon dus zeker niet over een school Palingen gesproken worden), nam een blitzstart, maar viel in de fotoronde sterk terug. Bij Goldstar zou vooral de misser rond Trinidad&Tobago als nieuwe WK deelnemer onthouden nog duur te staan komen.

In de tafelronde presteerde Goldstar uitermate slecht, waardoor het met slechts één punt voorsprong op de Underdogs, twee op Mercator en vier op Kwistedadde de superronde in gingen. Het was echter Mercator dat met de eer ging strijken, een dikverdiende en gevierde zege en daarmee is Mercator na Goldstar, Gooners en Nijlen United de vierde verschillende winnaar binnen het circuit dit seizoen. Voor Marc Van Goethem van Mercator was het 32 jaar geleden dat hij nog eens een quiz won, Marc's leeftijd inschattend moet dit één of andere kleuterquiz geweest zijn.

Hiermee zet meteen het duo Van Goethem-De Coninck zijn ambitie kracht bij voor de Vlaamse Voetbalcrack, wat een spannend avondje beloofd te gaan worden. Wuyts-Smolders weze gewaarschuwd. In het geval van Kim zal er in ieder geval nog krampachtig gestudeerd moeten worden.

16:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |